Brekke til topps i Romjulscupen 2017

Jon Henning Bergane (t.v.) mot Svein Arne Brekke (arkivfoto).
Publisert: 02. jan. 2018 av TE

Det ble en svært spennende og hyggelig Romjulscup på Bokbinderiet Johnsen i år. Det litt lave deltagerantallet (syv) la ingen demper på stemningen. Ekstra positivt var det at de gamle storspillerne Eikeland og Ellefsen stilte opp etter mange år borte fra bordfotballsirkuset. Ellefsen hadde ikke spilt på nesten ti år mens Eikeland ikke hadde rørt en spiller på fire-fem år

I første runde vant forhåndsfavoritten Grorud oppskriftsmessig over Fredriksen og Brekke slo Sveinungsen med solid margin. Ellefsen vant 2-0 over Eikeland i en kamp der Eikeland lenge hang godt med spillemessig. I runde to vant Grorud på overbevisende måte mot Eikeland mens Pedersen beseiret Sveinungsen greit med 4-1. Ellefsen vant 2-1 over Fredriksen i en spennende
kamp, førstnevnte hadde mange målsjanser men keeperen til Fredriksen var i det (nesten) umulige hjørnet. I den tredje runden var det duket for to gruppefinaler. Grorud ledet på målforskjell og ville vinne gruppe 1 med uavgjort og Brekke var i tilsvarende situasjon i sin gruppe. Ellefsen leverte sin beste kamp for dagen og vant 2-1 over Grorud. Brekke og Pedersen spilte 0-0 i et tett og jevnt oppgjør. Semifinalene var dermed klare: Ellefsen - Pedersen og Brekke - Grorud. I kampen om 3. plassen i gruppe 1 vant Fredriksen knepent 2-1 over Eikeland i en publikumsvennlig og god match.

Det ble mange målsjanser og litt «Hawaii» i semifinalen mellom Ellefsen og Pedersen. Pedersenscoret først på et kjempeskudd, men Ellefsen utlignet raskt til 1-1 som også var pauseresultatet. Avgjørelsen falt omtrent midtveis i andre omgang da Ellefsen scoret på et nydelig fisleskudd fra skrått hold. Semifinalen mellom Grorud og Brekke ble en jevnspilt og intens affære. Etter ordinær tid stod det uavgjort 1-1 og dermed var det duket for sudden death. Grorud hadde overtaket lenge men til slutt så satte Brekke inn seiersmålet på mesterlig vis på en gjennomløpning i midten, kun 2 minutter gjenstod på klokken! En av tidenes mestvinnende norske bordfotballspillere var altså slått ut og Brekke kunne juble hemningsløst.

I finalen møttes Ellefsen (Kragerø BFK) og Brekke (Skien Wildcats). Brekke spilte en meget god første omgang og ledet fortjent 2-0. Ellefsen var ikke helt fornøyd med eget spill og byttet lag (og taktikk) i pausen. I andre omgang spilte Ellefsen mye bedre og reduserte ca. midtveis til 1-2. Ellefsen presset på videre ut omgangen men Brekke holdt unna og vant kampen alt i alt fortjent 2-1. Brekke ble dermed noe overraskende årets vinner av Romjulscupen, den sindige 40-åringen spilte stødig og godt i samtlige kamper og imponerte med godt forsvarsspill, farlige kontringer og giftige avslutninger. Vi gratulerer Brekke med seier’n!