Nervepirrende i Elite Cup Falkum

Anders Bergane og Trond Pedersen.
Publisert: 20. mars 2006 av Bordfotball.no

De fleste hadde nok regnet med at Anders Grorud skulle vinne Elite Cup Falkum ganske enkelt. Det gjorde han også. Med et spill som tidvis var meget godt. Men kampen om 2. plassen i cupen skulle vise seg å bli tidenes kamp mellom Anders Bergane og Trond Pedersen.

Anders Grorud surfet igjennom turneringen med hele 18-2 i målforskjell. Han inntok dermed 1. plass på norgesrankingen og viste igår enda bedre spill enn forrige gang med sine nye tyske spillerfigurer.

Anders Bergane startet turneringen elendig og bar preg av at det var en stund siden sist flikkeseanse. Anders tapte hele 1-7. Trond Pedersen gikk også på en smell mot Anders G. Denne gangen bare 0-4.

Håkon Lunde ble cupens "lette" bytte. Håkon imponerte likevel i sin første turnering som senior. Med tanke på lite trening i det siste så var dette meget godt av Håkon. Desverre ble det kun 1 mål i hele turneringer, men med sjanser i bøtter og spann burde det ha vært noen fler.

I siste kamp mellom Anders Bergane og Trond Pedersen skulle kampen om 2. plassen avgjøres. Trond Pedersen hadde fordel av bedre målforskjell før siste kamp noe som betydde at han ville klare seg med uavgjort mot Anders Bergane. Anders B måtte følgelig vinne for å sikre seg 2. plassen.

Kampen startet bra for Anders Bergane og Trond kom lite til. Anders Bergane hadde ballen i hele 3 minutter før Trond fikk låne den. En liten sensasjon med tanke på hvor ustabil og dårlig Anders hadde vært tidligere på dagen. Anders B fortsatte med godt spill og fikk troen på sine Stefan Corda spillere. Etterhvert fikk han også hull på byllen og satte inn 1-0 etter ca. 5 min spill. Kampen fortsatte veldig jevnt og Trond Pedersen var svært nær ved å score 1-1 like før pause. Men desverre gikk pausesignalet rett før Trond satte inn 1-1.

Anders Bergane bestemte seg for å holde tett bakover i andre omgang og satse på kontringer ettersom han hadde turnerings andre plassen i boks. Anders B fikk riktignok også mange sjanser, men bommet på alle. Trond klarte heller ikke å få til mye i angrep. Med 1.30 igjen av kampen regnet Anders B med at det skulle være i boks hvis han holdt forsvaret tett. Men den gang ei. Trond Pedersen fikk en god sjanse skrått på mål etter et innkast og satte ballen i mål, utrolige 12 sekunder før slutt. Trond sikret dermed 2. plassen i turneringen og stakk ifra erkerival Anders med mange poeng.

"Dette var den mest intense og temperatur fylte kampen jeg noensinne har spilt. Det er lenge siden jeg har vært nærvøs på min egen hjemmebane. Trond var irritert hele kampen igjennom. Jeg måtte bare prøve å fokusere vekk fra det, men det var ikke lett. Jeg har ikke hørt Trond så irritert på flere år," sier Anders B til Bordfotball.no

Trond Pedersen var på sin side meget lettet og var skjønt enig om at han hadde en smule flaks på slutten. "Dette var en minnerik kamp, og heldigvis gikk det min vei," smilte Trond.

17:45        Anders Grorud â€" Anders Bergane 7-1

18:20        Trond Pedersen â€" HÃ¥kon Lunde 6-0

18:55        Trond Pedersen - Anders Grorud 0-4
19:30        Anders Bergane â€" HÃ¥kon Lunde 5-0

20:05        HÃ¥kon Lunde â€" Anders Grorud 1-7

20:40        Trond Pedersen â€" Anders Bergane 1-1

1. Anders Grorud     3  3 0 0  18-2 +16 9p

2. Trond Pedersen   3  1 1 1  7-5   +2  4p