Hva bruker de beste?

B8, C3, C5, A3, C8, Stefan Corda, B3 og C9
Publisert: 04. mars 2006 av Bordfotball.no

Mange har kanskje stilt seg spørsmålet før; Hva slags spillere bruker de beste spillerne i verden? Er det C3 eller C5, eller noe helt annet? I Norge spiller de fleste med C5 men hva gjør de beste i utlandet? Bordfotbal.no har gjort en liten research.

Giancarlo Giulianini fra Italia, ble verdensmester i 2004 med C3 fra Profibase. Han er bare nede på 45. plass på verdensrankingen, men verdensmester i 2004 sier jo sitt.

 

Antonio Mettivieri en annen italiener, nummer 6 på verdensrankingen bruker også Profibase C3.

 

Massimio Bolognino verdensmester i 2005 og nummer 4 på verdensrankingen bruker kanskje overraskende for noen C8 fra Profibase. Dette er en mye høyere og større base. Dette beviser at man kan gjøre det godt med mye slags baser. Ikke nødvendigvis bare C3 og C5. Det viktigste er vel at basen er jevn og fin og glir godt.

 

Massimo Cremona nummer 2 på verdensrankingen, vinner i Odense og i Norge ifjor bruker også Profibase. Han bruker en C5 utgave som er litt høyere enn C3. C5 er vel kanskje den varianten som er mest vanlig blant den vanlige bordfotball spiller.

 

Luca Capellacci nummer 32 på verdensrankingen, fra Italia, vant ifjor det Italienske Mesterskapet med A3. En base som har noe skarpere kant en det C modellene har.


 

 

Anders Bergane fra Norge spiller også endel med Profibase. Han spiller med B3. Generelt kan vi si i Norge at alle spiller med C5. Unntatt Jon Henning Bergane som fortsatt spiller med de gamle sportsfigurene.

 

Verdensener Eric Verhagen bruker C3. Men han har valgt en litt annen type produsent, nemlig Astrobase.

 

Alle disse basene som har blitt gjennomgått over er rimelig dyre i innkjøp (500-700 kr). Men det er også mulig å gjøre det godt med helt vanlige Subbuteo spillere. Vasco Guimaraes spilte en periode med Subbuteo spillere fra Hasbro. Vasco er ranket som nummer 3 i verden!

 

David Ruelle bruker Biemme Bases D1, en merkelig base. Den fungerer tydeligvis siden han har vunnet en rekke store turneringer og er nummer 11 på verdensrankingen.

 

Som man kan skjønne er det mange base varianter ute å går. Men bruker man C3 eller C5 er man hvertfall ikke alene.

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (4)

Vis/skjul alle tråder
Jon H - lagt inn 04.Mar 06 22:44:27 #1
Du har glemt de nye spillerne som Trond skal revulosjonere sporten med da! Gleder meg til å se disse i aksjon imorra ja...
 
Vis/skjul tråd
lars t - lagt inn 04.Mar 06 14:43:32 #2
du sitter på enorme mengder informasjon Bender. Er nok ikke bare cremona som blunker til den gutten nei.  
Vis/skjul tråd
anders b - lagt inn 04.Mar 06 13:09:19 #3
ja vet. blei litt feilskrivd  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 04.Mar 06 12:54:45 #4
C8 er kun høyere ikke større enn noen andre baser. Alle baser har lik diameter...
 
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023