D.E.V.I.L.S. Austria fratatt poeng

Publisert: 04. mars 2006 av Anders Bergane

D.E.V.I.L.S. Austria fra Østerrike vant som kjent lagturneringen i Odense sist helg. Nå har de mistet poengene for seieren. FISTF, det internasjonale bordfotball forbundet har nemlig funnet ulovligheter i spillesammensetningen til D.E.V.I.L.S. Austria.

Thomas Wittman, Robert Lenz og Manfred Pawlica skulle egentlig spille sammen med verdens ener Eric Verhagen som også spiller på samme lag. Eric Verhagen kunne desverre ikke stille på turneringen, dermed ble dansken Martin Kjærgaard hentet inn.
 
Martin Kjærgaard har spilt for Lega Liga før, en dansk klubb, men gjorde et klubbskifte like før turneringen startet. Dette har FISTF funnet ulovlig og fratatt alle poengene D.E.V.I.L.S. Austria fikk for seieren.
 
Det er nemlig slik at en spiller bare kan skifte klubb en gang i året og det skal skje ved sesongslutt (31. aug). FISTF presiserer i en pressemelding at alle slike tilfeller vil bli slått hardt ned på.
 
Dette betyr i teorien at Porsgrunn TFC har krav på noe mer poeng, siden klubben tapte mot nettop D.E.V.I.L.S. Austria i kvartfinalen. Styret i Norges Bordfotball Forbund vil ta saken i egen hender og sende en henvendelse til FISTF i løpet av helgen.

← Tilbake


Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023