Bordfotball VM i Skien 2008?

Logoen til sommerens VM i Tyskland.
Publisert: 16. mars 2006 av Bordfotball.no

Ren fantasi, eller fullt mulig? Det ryktes uansett at det planlegges innen NBFF å se på mulighetene for å arrangere VM iløpet av noen år. 2008 er i såfall den første muligheten som byr seg.

Sommerens VM går som kjent i Dortmund i Tyskland, og i 2007 er de to heteste kandidatene Danmark og Østerrike. Arrangørsted blir offentliggjort før det kommende VM i sommer.
Dermed vil en mulig søknad fra NBFF sendes med ønske om å arrangere VM fra 2008, 2009 eller 2010. Noe lenger frem i tid enn dette er det ingen vits i å vurdere nå.
 
Det store spørsmålet er om vi simpelthen er i stand til å arrangere et så stort mesterskap. For det kommer til å bli stort, større enn noe annet vi har jobbet med her i Norge. Vi snakker om et anntall på rundt 100-150 deltakere, masse publikum og et arrangement som vil kreve det ytterste av oss alle. Nye baner i hopetall må skaffes, det holder ikke med 10-12 baner som vi er i besittelse av idag. 40-50 er vel mer nær sannheten (det skal sies at FISTF sponser mye her)!
 
Itillegg kan vi ikke engang tenke på å avholde et VM i en sal på størrelse med Kleiva eller Skien VG. Her må det en mammut hall til, og det eneste som vil duge under et eventuelt VM i Skien er Nye Skienshallen som vil stå ferdig om rundt ett år.
 
Om vi har kompetansen er jo også et svært relevant spørsmål. Vi har i flere år arrangert turneringer med 10-30 deltakere, dette vil i tilfelle mangedobles.
 
Men dette er kanskje noe vi simpethen trenger for å øke interessen her hjemme. Et VM vil gi oss muligheten til å ha et lansiktig mål, noe å jobbe i mot. VM 2008 er 2,5 år unna, rundt 1000 dager altså. Det er ikke lenge, men langt nok til å forberede seg grundig. Banene som brukes i et mulig VM vil komme uhyre godt med for ettervekst og videre utvikling av sporten vår. Medieomtalen vil garantert nå høyder vi ikke kunne drømt om og vi vil helt sikkert øke interessen i Norge.
 
Vi besitter også en stor kompetanse her hjemme. Alle turneringer som er avholdt og besøkt de siste årene har gitt oss en masse med erfaring. Et VM er riktignok stort, men så lenge vår ekspertise på å avholde turneringer på et godt nivå er tilstede, vil et eventuelt VM også være innen rekkevidde. Alle positive kommentarer og skryt som vi fikk etter fjorårets NGPIO, bekrefter at vi er i stand til å ta oss av dette på en svært god måte.
 
Og hvis man ser på de siste års VM, med unntak av 2004 og 2005 (ingen nordmenn tilstede her), har ikke disse vært allverden heller. Her er en liten oppsummering;
 
VM i 2001 i Portugal (Oporto). Turneringen var en direkte fiasko. Hallen, Palace de Cristal, var jo helt fantastisk, men selve turneringen virket som var planlagt kun i et par dager før det hele startet. Vi måtte lete oss frem til den eneste åpne inngangen i hallen, og det hele var smukt merket med en eneste A4 plakat. Fredagens trekning ble gjort med Post-it lapper da dataenlegget ikke ble klart. Lite og dårlig matservering. Intet tidsskjema eller resultattavle!
 
VM i England 2002 (Birmingham). I en avlang kjeller under INA (Indoor National Arena) ble kanskje det enda værre VM enn i Portugal arrangert. Stikkord; ingen vinduer, for korte baner!! (Woodentop's nye revolusjonerende Astropitcher!), tomme brusmaskiner, ekkobasert speaker (som ingen hørte da resultater og neste runde ble ropt opp), ingen resultattavler og ingen informasjon. Birmingham var en fin by, men denne kjelleren egnet seg mer som en garasje for pensjonerte togsett, enn for bordfotball.
 
VM på  Malta 2003 (Valetta). Etter de to siste VM ble dette en stor opptur. Flott spillehall, god informasjon og tidenes beste kafeteria! Minuset var at spillehallen var lagt et godt stykke utenfor St. Juians hvor spillerene bodde, så de merkverdige Maltabussene fikk æren av å frakte deltakerene til arenaen. Denne lå dessverre i ingenmannsland, og der var vi fengslet til etter siste kamp og opprydningen i hallen var ferdig. Men Malta var nok et av de beste VM siden 1990, uten tvil.
 
 
Hvis dette er lista vi skal hoppe over, er det ingen som helst tvil om at vi kan arrangere et fantastisk godt VM i Skien og Norge. Vi har kompetansen, vi har mulighetene og vi har fasilitetene som trengs. Da spørs det bare på viljen til å påta seg et slikt arrangement. Har vi det??????
 
Og vil vi bli tildelt dette hvis søknaden ligger på bordet i FISTF??? 
 
Vi får vente og se i spenning!!!

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (11)

Vis/skjul alle tråder
Hor... Gry - lagt inn 18.Mar 06 05:43:42 #1
Jeg stiller i kvinneklassen og i baren senere på kvelden.  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 17.Mar 06 16:45:04 #2
forøvrig en artig artikkel  
Vis/skjul tråd
Blunke mottaker - lagt inn 17.Mar 06 16:44:27 #3
at cremona kompenserer med shorts høyde er sikkert å visst !!  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 17.Mar 06 16:43:14 #4
vi er helt sikkert gode nok til å arrangere. men vi er jo foreløpig for få. det hjelper ikke med 40 nye spillere hvis alle er juniorer. vi trenger illsjeler som har litt peiling og der er vi vel bare 4-5 nå. men det er lov å håpe. største problemet er vel pengene ja. Og så tror jeg ikke FISTF vil la noen få arrangere VM med så liten turnerings arrangements erfaring. de har nemlig gått på endel blemmer der. det hjelper liksom ikke å fortelle de at vi er gode. det må bevises. men forslaget er fint det. jeg ville nå heller vurder 2010. 2007 tror jeg vi ikke får det uansett. dette var ment som konstruktiv kritikk. og det må være lov å komme med uten å bli sett på som pesimist et VM hadde vært toppers..  
Vis/skjul tråd
Mr. Massasje - lagt inn 17.Mar 06 15:24:44 #5
Kanskje vi kan ha en massasjestol som første premie! Hører rykter om at disse er å få tak i både i Skien og Haugesund nå?  
Vis/skjul tråd
Den Falske kattekvinnen - lagt inn 17.Mar 06 15:23:15 #6
40 baner a ca 800 kr. stk (pitch, mål, plate, gjerde) blir den nette sum av 32000 kr. håper FISTF har stor lommebok Husk at vi ikke får noen ting inn, annet evt. de sponsorene vi får tak i. Spørs om Dag Bondeheim spytter inn 20k. En annen ting er jo at vi må være minst 10 stk. som arrangerer dette. Vi er jo knapt nok 3-4. Noen må jo spille også. Men for all del det er lov å ha høye mål.  
Vis/skjul tråd
Bubba - lagt inn 17.Mar 06 01:37:02 #7
Jeg lover og gå tungt inn på sponsorsiden, gratis reker til alle som har shortsen høyere en hoftene, en gammel sur kreps til delfinen for hennes sprudlende vesen og fordi hun var på fest hos Bender forrige helg. Hummer dampet i B&F blir hovedrett under gallaen og første premien foruten oscarstatuetten som sikkert blir satt på hold til VM, vil bli en røkt sjøorm.  
Vis/skjul tråd
Irene R - lagt inn 17.Mar 06 01:04:57 #8
Gallamiddag er populært men hva med en omvisning på ett ekte bokbenderi efter turneringen?, vi ville fått muligheten til og sett disse menneskene på nært hold, hvem er de? hva gjør de egentlig? og hvorfor i alle dager gjør de d?  
Vis/skjul tråd
Jeg blunker til Anders B - lagt inn 17.Mar 06 01:01:05 #9
Jeg er liten av vekst, men kompanserer veldig på shortshøyden, kan jeg sove hos deg under vm Bender ?  
Vis/skjul tråd
Tu Borg - lagt inn 17.Mar 06 00:58:17 #10
Gleder meg allerede, men er spent på om Mr. Borg får kjøpt sin Tu, slik at vår alles Fu slipper og rope Buuu  
Vis/skjul tråd
Hmmmmmm - lagt inn 17.Mar 06 00:20:29 #11
Hvis dette går bra, så går alt bra!! Men spennende initiativ gitt!!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023