Anders Grorud dro i land Påske Egg triumfen

Anders Grorud økte ledelsen på Norgesrankingen.
Publisert: 09. april 2006 av Bordfotball.no

Anders Grorud vant idag årets utgave av Påske Egg Cup. Anders G slo Jon Henning Bergane 1-0 i finalen og tok med dette sin 3. Påske Egg Cup seier. Nivået ellers på cupen var godt. Et comeback på banen fikk vi også oppleve.

Det ble en finfin turnering på Tveten ungdomsskole i Porsgrunn palmesøndag. 7 av de 8 øverste på norgesrankingen var samlet til dyst. Det ble en turnering med jamt over godt nivå. Det ble trukket to grupper med 4 spillere i hver. Gruppene ble rimelig rettferdig og de to beste ville gå til semifinale i A-sluttspillet.

 

I gruppe 1 ble det et gledelig gjensyn med Fredrik Rawicki. Fredrik som for noen år siden var en habil konkurrent til Anders Bergane og Trond Pedersen om 4. plassen på norgesrankingen. Fredrik Rawicki hadde før turneringen som mål å spille brukbart og ikke gå på for store tap. Noe han klarte bra. Flikketeknikken satt fortsatt godt. Men det ble desverre siste plass i gruppa. Anders Grorud gikk ganske så ventet gjennom hele gruppa med bare seire. Dermed skulle kampen om 2. plass og den siste semifinale plassen avgjøres mellom Svein Arne Brekke og Trond Pedersen. Kampen endte 0-0. Dermed ble målforskjellen avgjørende. Her hadde Brekke fler scorede mål og gikk dermed videre. Trond Pedersen var dermed slått ut og var ikke helt enig i at målforskjell skulle telle først. "Det burde vært innbyrdes som skulle telt først", utalte Trond. Men som de fleste vet blir innbyrdes ikke praktisert verken i Norge eller i utlandet. Innbyrdes i dette tilfellet var også uavgjort (0-0) noe som hadde betydd at målforskjell ville vært tellende til slutt uansett.

 

I den andre gruppen var det brødrene Bergane, Thomas Flaaten Fredriksen og en noe redusert Sondre Nordjore (hardt inntak av spesielle væsker kvelden før) som stilte til start. Det ble meget jevnt blandt de 3 antatt svakeste i gruppa. Jon H Bergane cruiset gjennom gruppen med hele 26-9 i målforskjell på 3 kamper. Nærmest var lille bror Anders som tapte 6-8 i en forrykende kamp. Resultatet får nok mange til å tro at dette ble en useriøs kamp. Men flesteparten av målene fra begge kanter var utrolige langskudd eller kjappe gjennomspill som bare måtte føre til mange mål, enten det hadde vært show-match eller NM finale. I de andre kampene ble det mye resultater hit og dit, men Anders Bergane kapret til slutt den siste semifinale plassen etter 3-3 mot Kviteseidingen Sondre Nordjore og 5-2 seier over Thomas F Fredriksen.

 

I B-sluttspillet havnet Trond Pedersen i semifinale mot Sondre Nordjore. Her fortsatte nedturen for Trond. Det ble tap etter ekstraomganger og Tronds dårlige dag fortsatte. I den andre semifinalen tapte Fredrik Rawicki knepent 0-1 mot Thomas F Fredriksen. Dermed ble det ny kamp mellom Rawicki og Pedersen (møttes også i gruppespillet) i kampen om nest siste plass. Her viste Trond erfaring og vant 3-1 og tok sin første seier for dagen.

 

I B-sluttspillsfinalen/kampen om 5. plass møttes Sondre Nordjore og Thomas F Fredriksen. Det ble en jevn kamp der Sondre ledet 2-0, men Thomas kom tilbake og ledet 3-2, før Sondre til slutt utlignet til 3-3. Det ble ekstraomganger uten mål som igjen førte til shoot out. Her måtte det mange skudd til for å avgjøre, men Thomas FF avgjorde til slutt på sudden death i selve shoot out'en(!)

 

I A-sluttspillssemifinale kampene ble det klare seire til Anders Grorud og Jon Henning Bergane over henholdsvis Anders Bergane (5-1) og Svein Arne Brekke (4-1).

 

 

Svein Arne Brekke stilte under turneringen med bomull i ørene grunnet problemer med ørene. Det er uvisst om det gjorde tapet enda større i semifinalen enn nødvendig.

 

Finalen ble som alle skjønner mellom Anders Grorud og Jon Henning Bergane. Nok en gang ble det jevnt. Anders Grorud trakk til slutt det lengste strået og vant 1-0. Dermed stikker Anders Grorud enda lengre fra på norgesrankingen.

 

Turneringen ble som alle skjønner en liten opptur for bordfotballen i Norge. Mange gode med og fin matching. Det mest gledelige var nok Fredrik Rawickis comeback som også ble belønnet med en finfin fairplay pris. Fairplay prisen var som seg hør og bør i påsken, et påske egg.

 

 

 

Gruppe 1

 

Anders Grorud " Fredrik Rawicki 6-2

Svein Arne Brekke - Trond Pedersen 0-0

Anders Grorud - Trond Pedersen 3-1

Svein Arne Brekke - Fredrik Rawicki 3-0

Anders Grorud - Svein Arne Brekke 6-2

Trond Pedersen - Fredrik Rawicki 2-1

 

1. Anders Grorud      3  3 0 0  15-5  +10 9p

2. Svein A Brekke     3  1 1 1  5-6    -1   4p  

3. Trond Pedersen    3  1 1 1  3-4    -1   4p  

4. Fredrik Rawicki     3  0 0 3  3-11  -8   0p


 

Gruppe 2

Jon H Bergane - Sondre Nordjore 8-1

Anders Bergane - Thomas F Fredriksen 5-2

Jon H Bergane - Thomas F Fredriksen 10-2

Sondre Nordjore - Anders Bergane 3-3

Jon H Bergane - Anders Bergane 8-6

Thomas F Fredriksen - Sondre Nordjore 2-0

 

1. Jon H Bergane      3  3 0 0  26-9   +17  9p

2. Anders Bergane    3  1 1 1  14-13  +1   4p  

3. Thomas FF           3  1 0 2  6-15    -9   3p  

4. Sondre Nordjore    3  0 1 2  4-14    -10 1p


 

Semifinale B-sluttspill

Trond Pedersen - Sondre Nordjore 1-2 (E.E.O.) 

Fredrik Rawicki - Thomas F Fredriksen 1-0


 

Bronsefinale B-sluttspill

Trond Pedersen - Fredrik Rawicki 3-1

 

Finale B-sluttspill

Thomas F Fredriksen* - Sondre Nordjore 3-3 (E.E.O.)

*=Thomas FF vant på shoot-out


 

Semifinale A-sluttspill

Anders Bergane - Anders Grorud 1-5

Jon Henning Bergane - Svein Arne Brekke 4-1


 

Finale A-sluttspill

Anders Grorud - Jon Henning Bergane 1-0

 

(bronsefinale i a-sluttspill ble som vanlig ikke spilt)


 


 

Påske Egg Cup 2006 | 5 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (5)

Vis/skjul alle tråder
Fredrik - lagt inn 11.Apr 06 22:29:40 #1
Flott jobba med hurtig oppdatering!! keep up the good work!!  
Vis/skjul tråd
sondre - lagt inn 10.Apr 06 08:06:20 #2
supert bra jobba bergane  
Vis/skjul tråd
durorg - lagt inn 09.Apr 06 22:07:27 #3
Pokker som bergane har jobbet. Er vel derfor han ikke møtte opp til sosial sammenkomst.  
Vis/skjul tråd
anders b - lagt inn 09.Apr 06 22:06:10 #4
beklager......... rettet nå  
Vis/skjul tråd
sondre - lagt inn 09.Apr 06 22:01:15 #5
vil rette på to feil...
Kviteseidingen Sondre Nordjordet heter det. Og Thomas vant på shootout  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023