Verdens beste hvis han gadd?

Jon Henning fra Skien Masters tidligere i år.
Publisert: 10. juli 2006 av Bordfotball.no

Etter godt spill lørdag og eksepsjonelt spill søndag kan man begynne å lure på hvor langt Jon Henning Bergane egentlig kunne nådd i denne sporten. Semifinale lørdag og nesten seier søndag viser at bordfotball ikke bare er trening og atter trening.

De norske bordfotball spillerne har opp gjennom årene hatt mange fine resultater å se tilbake på. Anders Grorud har en åttendels finale fra VM -96 pluss en seier i Danmark. Lars Tore Myge har en 2. plass fra Odense 2004 og endel semi og kvartfinaler å se tilbake på. I tillegg har det vært mange imponerende enkelt resultater opp gjennom årene. Likevel har de norske spillerne stort sett blitt tatt lett på av utenlandske spillere. I helgen holdt det på å gå riktig ille for europas topp spillere.
 
Jon Henning Bergane gjorde kanskje en av tidenes turnering av en nordmann sett i forhold til treningsmengde og turnerings erfaring fra de store internasjonale turneringene de siste årene. Lørdag ble det 3. plass på Jon Henning Bergane etter å ha tapt 1-3 mot Belgiske David Fraikin i semifinalen. Da hadde Christophe Noel og Kaspar Bennett blitt eliminert i de to foregående sluttspillsrundene. Søndag gikk det enda litt bedre for Jon Henning som tydelig fant scoringsformen. Da puttet Jon Henning Bergane 29 mål på 6 kamper, noe som gir et snitt på nesten 5 mål per kamp. Mest imponerende var nok kvartfinalen mot danske Jesper Staal Nielsen som endte hele 12-0. Jesper som må regnes som en meget habil spiller og kanskje den beste danske spilleren. Etter den kampen var det ikke mange som tenkte på 2-2 kampen mellom lillebror Anders Bergane og Jon Henning under Skien Masters i mai.
 
I semifinalen ventet Belgiske Olivier Pere som er ranket nummer 10 i verden. Olivier Pere har sannsynligvis stor respekt for Jon Henning Bergane etter semifinalen i Odense Grand Prix i 2003. En kamp Jon Henning Bergane ledet 5-1 tidlig i andre omgang og som til slutt endte 5-5 ved fulltid og til slutt 5-6 tap etter ekstraomganger. I Skien søndag hadde Jon Henning Bergane rimelig kontroll på grunn av et tidlig mål og etterhvert 2-0 ledelse. Pere reduserte til 1-2 i siste minutt men det ble aldri spenning.
 
Finalen mellom David Fraikin og Jon Henning Bergane ble desverre aldri så spennende som 3-4 tapet skulle tilsi. Jon Henning lå hele tiden stort sett 2 mål bak. Likevel kunne det fort blitt ekstraomganger etter et tverrliggerskudd i siste minutt på stillingen 3-4. To tap mot Fraikin, lørdag og søndag, viser nok at David Fraikin ikke var en spiller som passet Jon Henning spesielt godt med tanke på spillestil. Det har man sett før da Jon Henning spilte to kamper mot David Ruelle i 2004 og tapte begge kampene med 0-10 i baklengs. Dette er spesielt siden Lars Tore Myge spilte helt jevnt med Ruelle den gangen og når man vet at Jon Henning og Lars Tore er helt jevngode dem imellom.
 
Jon Henning Bergane har tidligere uttalt at spillelysten ikke helt har vært på plass de siste årene og at en pause kanskje kommer. Norges Bordfotball Forbund håper inderlig at Jon Henning Bergane satser videre mot NM i september/oktober. Et NM som sannsynligvis vil bli tidenes hardeste NM....
 
 

NGPIO 06 | 49 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (5)

Vis/skjul alle tråder
Anders B - lagt inn 12.Jul 06 23:12:52 #1
med andre ord, økt intervall trening?  
Vis/skjul tråd
lars t - lagt inn 12.Jul 06 23:08:18 #2
ruelle er/var nok på et høyere nivå ja, syns heller ikke Fraikin imponerte, men han har nok en egen evne til og avgjøre, han slo vel cremona i en eller annen finale så ingen tvil om at han er god. På det høyeste nivået så avgjøres kampene innenfor skuddlinjene, forsvar og avsluttninger må skjerpes om vi skal hevde oss.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 11.Jul 06 13:29:53 #3
De kampene jeg har spilt mot Ruelle synes jeg Ruelle har vært bedre, han bommet nesten aldri og hadde sinnsykt god presisjon på alle forsvarsflikk. Det synes jeg ikke Fraikin hadde og jeg kom til ganske mange sjanser. Hadde jeg fått satt samme forsvar som mot Pere og Jesper så hadde han ikke fått de to første målene og kampen kunne vært anderledes...  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 11.Jul 06 13:01:05 #4
fraikin spilte vel som ruelle kanskje. lars tore spiller jo godt mot begge disse to. tror nok hans trege spill trekker tempoet ned samtidig som at lars tore holder ballen lengre i laget. du går rett i angrep og mister den oftere  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 11.Jul 06 08:59:58 #5
Hehe, kanskje jeg må begynne å trene? Synd jeg ikke får kampen mot Jesper i finalen! Da hadde resultatet vært helt anderledes det er ihvertfall helt sikkert. Kampen mot Jesper var uten tvil min beste noensinne og absolutt alt stemte! Det var bare helt rått! Og Jesper ga faktisk aldri opp heller, all honør til han for det.

Det rare med Fraikin er at jeg liksom ikke synes han var så veldig god, bortsett fra at han var dødelig effektiv foran mål da. Men spillemessig så passet han nok ikke helt til meg.

Søndagen ga absolutt mersmak for min del og kanskje det ikke blir noen pause enda.....  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023