Beste NM på fler år

Publisert: 03. okt. 2006 av Anders Bergane

Lørdagens NM ble helt klart beste NM på mange år. 13 deltagere spilte i Open. Det er det lenge siden NBFF har hatt nå. Det ble spilt 38 kamper i løpet av 5 timer.

Men noe var likevel som før.. Norgesmester titlene gikk som ofte før, til Håkon Lunde (ungdom) og Jon Henning Bergane (open). Håkon Lunde er dermed første ungdoms mester i bordfotball siden 1997.
 
NBFF hadde lagt seg på en tøff linje med plasseringskamper hele veien fra plass 1 til 13. Dette ble gjennomført med bravur. De aller fleste spillerne var fornøyd med denne løsningen, og den vil sannsynligvis fortsette fremover. Fordelen med dette er at de mindre gode får fler muligheter til å møte spillere på sitt eget nivå.
 
Gledelig var det også at noen halvnye og noen helt nye fjes hadde dukket opp. Jan-Thomas Moen har riktignok spilt litt før for 15 år siden, men kan likevel kalles ny. Det ble kanskje ikke helt uventet en siste plass på Jan-Thomas, selv om han spilte fler gode og jevne kamper.
 
Kragerøs Christian Schulze hadde også funnet veien til Grenland igjen etter fler år uten flikking. Christian viste glødende interesse og blir helt sikkert å finne i Skien/Porsgrunn igjen.
 
Turneringens overraskelse blant de ikke fullt så gode var nok likevel Frode Sveinungsen som tok en 10. plass etter uavgjort mot både Svein Arne Brekke og Christian Schulze. Dette burde være gode grunner til å spille enda mer enn det Frode har gjort i det siste.
 
Lørdagens mest fornøyde men likevel misfornøyde var nok Fredrik Rawicki som kom seg helt til semifinalen. Her ble det imidlertid full stopp mot Anders Grorud (1-4). Fredrik Rawicki tapte så også i bronsefinalen mot Lars Tore Myge (2-3) og havnet på den noe sure 4. plassen utenfor pallen og de gjeve premiene. Fredrik Rawicki har likevel grunn til å være fornøyd med 4. plass etter sitt første NM på mange år.
 
I plassene bak semifinalistene havnet Anders Bergane (5), Thomas Flaaten Fredriksen (6), Trond Pedersen (7) og Håkon Lunde. Det ble med andre ord ikke de store overraskelsene der i og med at alle disse er velkjente ingenmannsland spillere. Håkon Lunde (15 år) burde likevel være meget godt fornøyd med kvartfinale plass. Hans ungdoms kollega Mathias Kastet havnet i en vrien gruppe og havnet til slutt på 12. plass.
 
Trond Pedersen derimot hadde en helt forferdelig dag på banen og spilte lite god bordfotball. Trond er desverre også i tenkeboksen nå, angående en pause fra bordfotballen.
 
Dagens mest skuffede var kanskje Svein Arne Brekke som bare kom på 9. plass i turneringen.
Dette er ikke god føde for spilleren som snart reiser til Wales for å spille på TFC Vikings.
 
At Jon Henning Bergane tok en gang skulle vinne NM var kanskje ikke dn største overraskelsen. Jon Henning Bergane har den siste tiden faktisk trent litt og da blir han som kjent alltid farlig på banen.
 
I semifinalen mot Lars Tore Myge vant han knepent 2-1 etter ekstraomganger. Den siste 2-1 scoringen kom utrolige 3-4 sekunder før kampen hadde blitt blåst av og gått til shoot out.
 
I finalen ble det nok et oppgjør mellom Anders Grorud og Jon Henning Bergane. Her vant Jon Henning Bergane 3-1 etter å ha ledet 3-0. Dermed ble Jon Henning Bergane Norgesmester for 9. gang(!).
 
Ungdoms finalen ble en meget jevn affære. Mathias Kastet og Håkon Lunde måtte spille Sudden Death for å avgjøre hvem som vant. Nok en gang ble det Håkon Lunde som vant 2-1 etter at det kun stod igjen 1 minutt av ekstraomgangene.
 
NM ble som alle skjønner en stor suksess på alle områder. God kvalitet på spillet og en perfekt galla avslutning på kvelden hjemme hos Trond Pedersen.
 
Bilder og rankingliste er foreløpig ikke helt klart. Det kommer i nær, nær fremtid.
 
Alle resulater: media/nm_res_06.jpg 

 

 

 

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (7)

Vis/skjul alle tråder
Flaaten - lagt inn 02.Nov 06 19:25:39 #1
Hva skjedde med oppdatert rankingliste...Jeg bør vel gå forbi mannen fra uppi Tælemark  
Vis/skjul tråd
gjest - lagt inn 03.Oct 06 19:49:31 #2
det blir nok jon h og rbk i år også ja. det er bare å ta av seg parykken!  
Vis/skjul tråd
Håkon - lagt inn 03.Oct 06 16:26:40 #3
Vil informere om at jeg slo mathias 3-2, ikke 2-1
 
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 03.Oct 06 13:38:53 #4
jeg tror jeg sender min stemme til lars tore myge.. å la seg klippe av to fulle menn er en prøvelse.  
Vis/skjul tråd
Mr. Galla - lagt inn 03.Oct 06 13:37:30 #5
Etter flere desperate og noget flaue forsøk på å bli årets Galla deltaker fra diverse aktører i miljøet, så lurer jeg på hvem som egentlig vant den?  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 03.Oct 06 13:31:17 #6
Til Svein Arnes forsvar, skal det sies at han havnet i en meget vanskelig gruppe da! 1 og 4 plassen, mens f.eks Håkon var i gruppe med nr. 7 og 13!  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 03.Oct 06 13:31:08 #7
Kan ihvertfall nevne at det ga mersmak for Jan Thomas, og han har allerede spurt når neste turnering blir!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023