Rapport fra Cardiff

Svein Arne Brekke gjorde suksess med seier i b-turnering og koste seg med både damer og øl etterpå.
Publisert: 17. okt. 2006 av Anders Bergane

Her følger den fullverdige rapporten fra Cardiff, Wales. Turen ble en kjempe opptur for de norske spillerne. Ikke nødvendigvis sportslig, men i høyeste grad på reise-opplevelse-sosiale planet.

Turen kunne egentlig blitt fullstendig kaos allerede før den hadde begynt. 30 minutter før avreise fredag, fant Anders Bergane ut at han hadde klart å booke hotel på helt feil flyplass for søn-man's natten. En krise booking ble gjennomført og det ble desverre 1250 kroner rett i dass for Anders Bergane, siden pengene ikke var refunderbare. Velvillige reisekamerater stilte opp og betalte en slant penger slik at tapet ikke skulle bli forferdelig stort. Det var jo tross alt fredag den 13...
 
Anders Bergane, Anders Grorud og Svein Arne Brekke fløy ifra Torp til Stansted der de møtte Lars Tore Myge som hadde fløyet fra Haugesund. Turens kanskje største usikkerhetsmoment var nok den noe uvante venstreside kjøringen i Storbritania. Det viste seg imidlertid at Anders Grorud taklet dette med stil. Ingen flaue situasjoner. Noe som betyr at leiebil helt klart frister igjen, med hensyn til de lave kostnadene. Tog og buss er nemlig svindyrt i England.
 
 Fredag kveld kl 2200 ankom gutta Cardiff og sjekket inn på Hilton Hotel Cardiff. Hotelet var meget bra til en billig penge. Selv om det ikke var inkludert så mye i prisen. Frokost måtte kjøpes ute på gata. Fredag kveld ble en rolig kveld for å være klare til lørdagens individuelle turnering som startet så tidlig som 9.30.
 
Spillestedet for helgen var den velkjente Millenium Stadium. Den tidligere nasjonal arenaen for England med kapasitet på 75 000 tilskuere. Riktignok skulle vi ikke spille inne på selve stadion, men på et av de gedigene konferanse rommene som var rundt omkring inne i bygget.
 
Spillestedet var perfekt med veldig bra baner og gode spilleforhold. Eneste minus var kanskje litt dårig belysning. At to lettkledde strippere var leid inn for å børste baner fri for støv gjorde sitt til at fler unødvendige baklengs forekom gjennom hele helgen.
 
Kiosken var ikke av det imponerende slaget men det var mulighet til å få kjøpt snacks og drikke. Desverre lite mat. Det ble derfor to lange og harde dager for gutta med lite mat.
 
Spillemessig gikk det brukbart for de norske. Anders Bergane og Svein Arne Brekke røyk ikke uventet ut i gruppespillet. Selv om de var nære avansement. Anders Grorud og Lars Tore Myge tok seg videre fra gruppa. Lars Tore Myge spilte først en barrage runde mot Vanton fra Belgia. Her vant han knepent 2-1 etter å ha ligget under 0-1. I neste runde ble det desverre slutt etter tap 0-1 mot finalist Papakonstaninou. Et surt tap fordi Lars Tore stort sett hadde full kontroll og endel sjanser. Det viste seg at 1-0 skulle bli melodien for Papakonstaninou gjennom hele lørdagen. Med andre ord en spiller som karrer seg videre ved hjelp av godt forsvarsspill og evnen til å score 1 mål på 1-2 sjanser.
 
Anders Grorud røyk også ut i 16-dels finalen mot vinner Kaspar Bennett, som til slutt vant det hele. Her var det enda jevnere. Det måtte  sudden death og shoot-out til for å avgjøre etter 2-2 i selve kampen. Her vant Kaspar Bennett knepent.
 
Likevel var det ok gjennomført av de norske. Både Myge og Grorud gikk ut mot de to finalistene. Selv om de var skuffet så viser det seg likevel at det er jevnere enn kanskje på lenge. Her er det bare hjem å trene!
 
Alle de norske spillerne kjøpte også med seg nye spillerfigurer som skal testes ut hjemme. Dette lover selvfølgelig bra for norsk bordfotball at flere satser så mye på å gjøre det bra. I januar er Manchester sannsynligvis neste stopp for gutta fra TFC Vikings.
 
Helgens høydepunkt må vel unektlig vært da Svein Arne Brekke vant en slags b-turnering (en turnering for de utslåtte spillerne i gruppespillet). Svein Arne Brekke slo blant annet Anders Bergane på shoot out, etter 1-1 i kvartfinalen. Svein Arne gikk helt til topps og vant 8 halvlitere samt muligheten til å posere sammen med stripperne som holdt banene i tipp topp stand.
 
Etter lørdagens spill ble det tid for litt feiring. Hard Rock Cafe ble stedet der spising og konsumering foregikk. Enkelte dro det litt langt denne kvelden og havnet i problemer med hotel sjefen på Hilton Hotel. Noen pyntegjenstander i hotelgangene ble for fristende, dermed ble to av spillerne satt til en halvtimes soping og opprydning. Dette var billig moro, utalte en av de to da regningen på 25 pund var oppført på regningen dagen derpå.
 
Søndag var det lagturnering. TFC Vikings skulle i ilden for første gang. Desverre hadde to av spillerne problemer med å møte tidsnok 9.30 pga bivirkninger fra lørdag aften. Dermed stilte TFC Vikings med et litt redusert lag, siden en vikitg mann for Vikings ikke kom før kl 12.30. Det ble desverre exit i barrage runden for Vikings. Knepent 0-1 tap for SC Bruxelles.
 
En liten oppsumering på helgen må bli at dette var en kjempetur til en kjempeby! Utrolig flott by med mye interessant å ta seg til. Odense har helt klart fått en stor konkurrent i Welsh Grand Prix.
 
 
 
Resultater kommer når de foreligger fra Cardiff..
 

 

Cardiff '06 | 15 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (16)

Vis/skjul alle tråder
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 19:22:07 #1
Og når det gjelder sportsfigurer så ruler de fortsatt, ikke noe problem det! Anders kjøpte med at lag av de nye lunula, så jeg skal vel prøve de for å se om de går an å bruke...  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 19:20:46 #2
Når det gjelder fordelen med ustabile skudd, så tror jeg ikke det har noen betydning. Vi som har spilt med Trond Pedersen noen år har lært og takle ALLE slags skudd  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 19:09:45 #3
Jeg får teste de litt neste gang Brekke er i Kragerø. Mulig jeg kan få kjøpt et lag av ham hvis de fungerer bra til mitt spill. Har ganske stor tro på mine sportsfigurer da (med litt skuddtrening), og jeg har lyst til å kjøpe et tribaselag etterhvert (liker Brekke sitt). Kan hende jeg trenger noe som "hjelper" meg med å skyte, har aldri funnet noen god teknikk på skudd.. Skjøt brukbart med keeperspillere og et profibaselag jeg kjøpte av Jon (A6, tror jeg) men ellers har det vært bare sorgen. Eneste fordelen med å være ustabil på skudd er at keeperen umulig kan gjette hvor skuddet kommer. T.  
Vis/skjul tråd
Lars t - lagt inn 17.Oct 06 18:32:55 #4
Enig med deg Terje. Men sånn er det bare. Nok om det. De nye spillerne som brekke kjøpte i Wales er meget bra, meg og Anders B fikk spilt litt med dem på søndag og ble meget fornøyd, de er lette, derav bra touch, forholdsvis stabile, gode på oppdekking og skyter meget bra dersom mann finner den rette teknikken. Perfekt overgang fra sprotsfigurer vil jeg tro.  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 16:12:23 #5
Men at det er fire år siden jeg spilte en turnering sist fratar meg jo ikke retten til å mene at det er litt kjipt av en spiller å ikke møte opp til -lagturnering- i -Wales-, da ødelegger man jo litt for medspillere, motspillere (hehe) og arrangøren og eventuelle tilskuere. Hvis man må ha spilt tusenvis av turneringer for å kunne mene noe så er det jo bare en håndfull som har stemmerett her. Ok ok, nå skal jeg ikke kverulere (forsvare) meg mer. Tilbake til skytetreningen. T.  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 15:44:57 #6
Ok, la oss se hvem som har spilt flest treningskamper siste 5 år isteden! Der har jeg flere enn deg vil jeg tro. Hehe! Ok ok, stopper der, skal trene skudd isteden. Regner med å ha lært meg å skyte ca. rundt år 2015. hejdå. mvh, T.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 15:28:20 #7
Ja, og siden det var jeg som kom med det, så betyr det 4-5 år!! Istedet for å kverulere her på siden så burde du heller børste støv av sportsfigurene dine og trene skudd Neste turnering blir i desember så du har god tid på deg...  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 15:24:31 #8
"De siste åra" er et subjektivt uttrykk, æ blæ. T.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 15:20:21 #9
Terje, med de siste åra menes maks 4-5 år, ikke 15!, altså har du vært med *EN* gang. Nytter ikke å hvile på gammel laubær (eller ripsbusker om du vil)  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 15:17:20 #10
Og gjelder en slik liste (se forrige innlegg) siste 15 år så er jeg blant de 15 kanskje 10 som har spilt flest turneringer, så ikke kom her og kom her. T.  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 15:10:31 #11
Hvis du lager en statistikk på hvem som har spilt fleste turneringer siste ti åra så ligger jeg ikke så utrolig langt nede med 3 spilte turneringer? Nr 15-20, kanskje 25. plass maks? Og nr 2 blant oss fra Kragerø, delt med Chr såvidt jeg kan huske (jeg spilte i 96, 97 og 02, Chr i 97, 02 og 06). Brekke leder den lista med et lysår. Velvel. Ser ut som jeg får satse på sportsfigurene mine fremover, det var vel egentlig planen uansett. Kan jeg bare lære meg å skyte så kan det bli riktig så bra (har igrunn aldri kunnet skyte når jeg tenker meg om, håper ingen har lagt merke til det). T.  
Vis/skjul tråd
Lars t - lagt inn 17.Oct 06 14:44:08 #12
Hør Hør! Jon det har gjennom årevis med eksprimentering vist seg at jazzhjørna fremføring sene nattetimer vanskelig lar seg kombinere med tidlig oppmøte søndagsmorgen. Dette er noe NBFF og styret i TFC Vikings må ta tak i umidelbart! Kansje den Bokbendende bryggerisjef og gallaprins kan komme med noen føringer for hva som godtas og ikke godtas i denne sammenheng....feks. er billig moro akseptert og hvor går grensen for hva som er billig ? Litt av skylden for utskeielsene lørdag aften må legges på Hilton hotell som hadde en villedende praksis der konsumet ble satt på romregningen, to nordmenn i jazzhjørna tilstand tenkte muligens som naturlig var, hmmm gratis drikke, vi slipper og betale....ikke rart pyntegjenstandene ble fristende objekter for billig moro.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 14:24:35 #13
De kjøpte Lunula Sureshot såvidt jeg vet. Men jeg tror det var en ny plastikk-type som visstnok gjorde at de var endel bedre. Og Terje, før du kan kritisere andre for ikke å møte opp, bør du gå litt i deg selv og telle antall ganger du har stilt på på turneringer de siste åra! De hadde jo fullt lag, og det først når den omtalte var med at de ble slått ut av turneringen  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 17.Oct 06 14:16:39 #14
Hva slags spillere kjøpte dere? Brekke hadde med seg 700 kr fra meg, men sendte sms på lørdag om at de bare hadde Lunula (og det har jeg fra før).. Men kanskje dere fant noen som solgte privat senere på dagen eller på søndagen? Er spent på å høre om Brekke fikk tak i noe, har ikke hørt noe på mail eller sms så langt. PS. Litt (mildt sagt) smådårlig av han slasken som ikke klarte å møte til lagturneringen da. Jeg får kritisere jeg siden ingen andre har gjort det til nå. T.  
Vis/skjul tråd
Lars t - lagt inn 17.Oct 06 13:58:05 #15
Det må du nesten høre med Brekke om Jon  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Oct 06 13:51:06 #16
Når det ble nevnt lettkledde så hadde jeg jo forventa meg litt mer enn det der da men! Og så tror jeg de liker å bli kalt modeller og ikke strippere, for de tok vel ikke av seg klærne eller??  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023