Anders Bergane tar pause fra bordfotball

Publisert: 27. nov. 2006 av Bordfotball.no

Etter at nyheten om at Anders Bergane skulle legge opp ble sluppet, har ryktene versert vilt i bordfotball kretser. Nå har Anders Bergane imidlertid bestemt seg for å bekrefte og avkrefte.

Ryktene har lenge gått om at Anders Bergane ville legge pussefilla på hylla for godt. Bordfotball.no var først ute med saken om at Anders ville legge opp, men ingen har vært helt sikre.
 
Lørdag aften hadde president Anders Grorud en prat med Anders Bergane for å overtale til fortsatt spill. Grorud la opp en spesialtilpasset plan for Anders Bergane som kunne passe ham.
Men Anders Bergane står desverre på sitt og velger en pause fra bordfotballen en stund.
 
Bordfotball er for tiden ganske så kjedelig og jeg er lei, sier Bergane til bordfotball.no Derfor velger jeg å ta en pause for å komme sterkere tilbake seinere. Jeg må finne ut om jeg skal satse seriøst på denne sporten, eller kanskje heller bli en bohem/kultfigur skikkelse i Norge, forteller Anders Bergane.
 
Når det skjer nye ting er uvisst. Det blir ifølge Anders Bergane neppe før det har roet seg på jobben hans, der julestria nå er på sitt værste.
 
Helt borte vil han imidlertid ikke være..
 
Ifølge ryktene satser Anders Bergane nå på å gjøre det stort innenfor musikk og kanskje gi ut en plate i bordfotball kretser. Å lære seg å spille gitar tar lengre tid enn å bli god i bordfotball, forteller en åpenhjertig Anders.
 
Ifølge ham selv, så ligger det også en bokutgivelse på trappene. Anders B ønsker å samle norges bordfotball historie innenfor to permer. Norges Bordfotball Forbund har snart eksistert i 20 år og vi trenger en bok som samler alle resultater og bilder. En bok med bilder som man ikke har sett før og med historier man ikke har hørt før, sier Anders B.
 
Dermed blir ikke Anders Bergane med på årets Telemark Open, en turnering som likevel ser ut til å bli en stor suksess.

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (14)

Vis/skjul alle tråder
ag - lagt inn 28.Nov 06 20:52:29 #1
Sikkert vel og bra dette. Godt noen tar ansvar. Jeg gidder uansett ikke mer organisering på en god stund. Og Jon: det er vel rett og rimelig å reagere på dem som aldri stiller opp. Om du kaller det å være dritsur så gjerne for meg.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 28.Nov 06 18:59:06 #2
Mitt forslag til turneringer:

Sept: Skien Master, første turnering etter sesongstart, kan evt. flyttes hvis VM etc kræsjer.

Nov.: Telemark Open

Feb: Drar vi stort sett til Odense

Apr: NM

Jun/Jul: GP/IO

Så kan det jo evt. fås plass til en stor turnering i Kragerø.

Alle turneringer er likeverdig, dvs like mange rankingpoeng osv. Ser ikke noe poeng i å skille på dette, vi er de samme som stiller stort sett hver gang. NM er i seg selv en prestisje å vinne, så den vil automatisk få litt mer status, men ser ikke noe poeng å skille poenmessig. Dette er de offisielle NBFF turneringene, så kan man evt. legge inn det jeg kaller treningsturneringer, som stort sett går hjemme hos noen, og er f.eks Romjuls cup og Påskeegg cup. Dette er da turneringer uten rankingpoeng og uten noe særlig styr med tanke på opplegg, premier osv. Litt færre tureringer gir litt mer fokus på de få vi spiller og litt mindre jobb. Det må da vel være bra??!?  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 28.Nov 06 18:46:42 #3
Ja, vi håper på/snakker om å kunne arrangere en turnering eller to neste år, og kanskje vi kan påta oss enkelte oppgaver som "alltid" har falt på dere der opp i fjorden.. Men det får vi nesten ta etterhvert, vil ikke love noe før vi er skikkelig igang igjen, men ting ser lyst ut; bordfotballepedemien er sterkt økende her nede. T.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 28.Nov 06 18:23:33 #4
Poenget mitt var at du kalte Anders en sviker og pingle for at han tar en pause. Hvorfor er han en sviker når han har gjort så mye for bordfotballen den siste tiden? Jeg sa ikke at du hadde gjort lite, har jeg aldri sagt, men jeg sa at Anders B hadde kanskje i perioder gjort vel så mye som deg. Du forventer en takk sier du, hvorfor kan ikke da også Anders B forvente en takk, eller ihvertfall litt forståelse for at han er lei?? Og om ikke kanske uglesett så er det ikke til å stikke under en stol at du blir driiitsur hvis noen ikke har mulighet til å hjelpe til, spør Anders B, Trond og meg! Ildsjel er ikke noe du kan påvirke eller smitte noen til å bli, det kommer naturlig akkurat som det kommer for deg, som det kanskje kom for meg for 10 år siden osv osv... Synd hvis du slutter å engasjere deg! Det kommer helt klart til å bli et tap for bordfotballen. Da er det jo lov å håpe at kanskje Kragerø kan ta over noe av arrangementene da som det antydes andre steder på siden her.  
Vis/skjul tråd
ag - lagt inn 28.Nov 06 15:05:28 #5
Greit nok å ha innvendinger, men så lenge man ikke har tid til å involvere seg nevneverdig i å hjelpe til med turneringene osv, ville iallefall jeg vandret litt stille i dørene. Jeg har heller aldri uglesett dem som ikke stiller opp, det er jævli usaklig å si. Du får til h.... komme med noe mer konstruktivt Anders B. Og Jon, hvis du mener at kun Anders har stått for oppsett og pokalinnkjøp tar du skammelig feil. De fleste oppsett er skrevet for hånd, under GP/IO har Marcus hjulpet oss. Anders sitt opplegg er også brukt. Du som er opptatt av å ha det mest mulig proft, minst mulig hjemmefølelse, burde vel støttet et opplegg som innebar mer enn to bord og et stykke papir. Din holdning til dette sier meg også mye av den annerkjennelsen du sprer om deg til dem som organiserer turneringene. Vi må før eller seinere fikse på banene som har vært i en forferdelig forfatning. Dette er en viktig jobb å få til, og mulighetene for å stille opp har vært mange, om man er lei bordfotball eller ikke. Til syvende og sist er det de samme som står igjen med jobben. Hvis dette skal bli en diskusjon om å avgjøre hvem som har brukt mest tid og penger for bordfotballens ve og vel, budre vel en eller annen loggført alt. Jeg driter i om Anders B har gjort mer eller mindre enn meg. Det som er sikkert at det er noen ganske få som drar lasset. Ildsjeler behøves, og vi har rett og slett for få av dem. Når det gjelder tureringsplanlegging er det vel Anders B som har vært mest aktiv. Det var bl.a. han som gikk inn for å arrangere TM før jul, en turnering han nå trekker seg fra. Masters er vel også hans verk. Så kom ikke her og fortell meg at jeg har pushet på for å få flest mulig tureringer. Vi la også ned seriespillet for snart to år siden for å kun satse på turneringer. Jeg har stått for lokale av de større turneringene de senste årene, det er vel kun Anders B's leilighet som har vært brukt til mindre saker. Det har vært gitt mangt et lovord om web-sida vår, og kan ikke forstå at dem med ansvaret for den ikke har fått dette med seg. I mine øyne er det vel passe med de turneringene vi har idag, Masters kunne vi ha spart oss for. Jeg påtar meg ansvaret for å arrangere TM, men etter det er det slutt. Da får noen nye krefter overta når det gjelder å arrangere turneringer. Ballen er spilt videre. Takk for en matnyttig diskusjon, den fikk meg til å innse en god del saker. Og velkommen tilbake Anders, når det enn måtte bli.
 
Vis/skjul tråd
Observatør - lagt inn 28.Nov 06 10:44:06 #6
Greit at du har vært med å arrangere de fleste turneringene i Norge, men det er jo du som stort sett drar igang alle turnengene, hva med å trappe litt ned da? kanskje ikke så mange. Du har jo alltid kjent for å prate med store ord og lage store saker av ting som kunne vært mye mer enklere. Forberedelse til en turnering kan så langt jeg se bestå av å skaffe lokale, sette opp banene (forutsetter da at de er i noenlunde stand) Ingen som krever kiosk, storskjerm osv osv. Oppsett har Anders B tatt seg av de siste årene. Premier har Anders B stort sett stått for. Så hva står vi igjen med da? Ikke lag så jævla stor sak av ting da! Skjønner at f.eks IO/GP krever litt mere men det er en gang i året. Og har jeg mulighet så hjelper jeg til. Og når det gjelder å jobbe for NBFF så er det ikke bare turneringer det er snakk om. Anders B har vel lagt ned ganske mange kr. i f.eks mål og plater til banene, og hva med siden vi leser nå?? Tror du ikke Anders B har brukt enormt med tid der. Noe forøvrig jeg har også, hundrevis av timer på å utvikle systemet som det kjører på, har jeg fått noen takk? nei, forventer jeg det? egentlig ikke. Hvis det er så stort press på det at du ikke klarer det, så trapp litt ned Anders G. Bordfotballen kommer ikke til å dø ut for det. Du forventer at alle andre har samme engasjement som deg, det kan du desverre ikke! Vi har hatt downperioder tidligere, rundt 2000 da ingenting skjedde. Men det tok seg opp igjen.
Og jeg stiller ikke krav, hadde et ønske og lurte på deltakeravgiften, hvis det går til banene så er det fint, mitt poeng var først og fremst at det kanskje ikke var noe poeng med å dra inn masse penger til blikkpokaler, noe du jo var enig i selv.  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 28.Nov 06 10:40:43 #7
det er vel greit å være uenig i deltageravgift og spillested selv om man ikke har sparklet baner den siste tiden.. problemet er at vi er 3 som gjør noe og 3 som ikke gjør noe i norge.. eller for å si det sånn halvparten av hver av de som bare spiller og de som styrer rundt for å kjøpe pokaler. det er vel en lett tendens at de som ikke gjør noe de blir rett og slett uglesett. det her er vel absolutt noe jeg er lei av når det gjelder bordfotball. "vi må stå på, vi må gjøre en innsats alle." greit nok det. men da får de som vil og har mulighet gjøre det, så får de som ikke vil det gjøre som de vil.. ingen burde føle at det er tvang å pusse baner for å være velkommen på neste turnering. sånn er det vel i alle foreninger og klubber.. det finnes alltid et par ildsjeler som tar seg av det meste.  
Vis/skjul tråd
undrende - lagt inn 28.Nov 06 09:44:53 #8
Hvis Anders finner det støtende å bli kalt pingle, så er det bare å beklage. Men kjenner han såpass at han tar ting med humor og ironi. Han er ganske så god med tilsvarende selv også. Så min overtalelsesevne er det nok ikke noe å rakke ned på.

Hvem som har gjort mest for bordfotballen de seinere år er det ikke noe poeng i å diskutere. Jeg har uansett vært med å arrangere hver eneste jævla turnering med unntak av en romjultcup. Gidder ikke å få slengt slikt i trynet. Gjør det ikke alltid med velvilje, kunne godt tenkt meg å gjort noe helt annet, uansett om jeg har aldri så mye annet å drive med. Har brukt hundrevis, kanskje tusenvis av timer med å legge tilrette for at vi kan spille bordfotball, uten som mye som et jævla takk. Tror du jeg synes den beste oppladningen foran en turnering er å ha alt annet i hode enn kampenene som venter. Og du skal liksom regne på hvem som har gjort mest av oss. Et godt eksempel er de banene som vi nå pusser på. Sto fire timer i går ettermiddag for å male første strøk slik at vi kan bli ferdige med dem idag. Tror du jeg gjør dette for at jeg synes det er gøy? Jeg gjør det for at vi kan fremdeles spille bordfotball fremover, og da helst med Anders B som plutselig har møtt veggen. Trond og Fredrik stiller opp, men vi er da mer enn tre jævla spillere i Norge. Dette tar tid, tid jeg istedet kunne brukt på Down Town som du så lekkert har observert.

Hva med å motivere Anders selv til å fortsette istedet for å dra igang en helvetes diskusjon her? En diskusjon som sikkert måtte komme før eller seinere.

Selv om jeg ikke har vært så heldig å fått meg hus og barn som deg, så betyr ikke det at jeg bare kan øse av tiden til bordfotballen.

Og til slutt til alle dem som måtte ha innvendinger til truneringssted, deltalkeravgift osv. Engasjer dere før du i det hele tatt stiller krav!  
Vis/skjul tråd
Observatør - lagt inn 28.Nov 06 08:28:52 #9
Det er vel mer snakk om en pause og ikke det å trekke seg. Men uansett så synes jeg overtaleseskunstene dine er under middels dårlige! Din jævla pingle, bananbøyer, seriøst, hvis du ikke kan bedre så synes jeg egentlig du skal la vær! Skjønner godt at han kan bli lei jeg, har blitt ganske lei sjøl mange ganger. Kan ikke han få lov til å stå for det da?? Og ikke få det slengt i tryne at han er en sviker og pingle!? Han har jobber ganske mye for Subbuteo i Norge de siste årene, kanskje til og med mere enn presidenten?! Da fortjener man bedre. Tror nok han vet bedre enn deg når det gjelder å ha det stritt på jobben, bedre enn meg også for den saks skyld, så kan du ikke bare akseptere det da? Jeg stikker ikke under en stol at jeg ikke jobber aktivt i miljøet lenger. Men hvis ikke det er lov å være med på turneringer uten å være med på å arrangere så greit nok. Jeg jobbet ganske mange år med Subbuteoen i Norge, da hadde jeg tid og interessen for det, det at jeg ikke gjør det nå har sammenheng med hvordan livssituasjonen har blitt, har hus og familie og at jeg prioriterer anderledes enkelt og greit. At du prioriterer Subbuteoen foran alt annet er jo din greie. Til slutt: tiltak som jeg mener kan gjøres for å forhindre at flere slutter/tar pause: Litt færre turneringer, blir lei av å spille mot de samme nesten hver måned. 4 topp turneringer er bedre enn 7-8 mindre gode. IKKE spill turneringer hjemme hos noen! Det blir altfor useriøst i mine øyne. Blir selvfølgelig litt mer jobb med å rigge istand osv, men det synes jeg det er verdt.  
Vis/skjul tråd
undrende - lagt inn 27.Nov 06 21:26:34 #10
Regner med at du holder til på Hydroområdet og er vant med å komme til dekket bord hvor enn du er. Det er jævla synd Anders trekker seg, av den grunn at det er en mindre som engasjerer seg. En mindre som hjelper til med å arrangere turneringer, en mindre som tar tak rett og slett. Derfor er det noen som i det lengste prøver å få ham til å bli med videre. Så sitt ikke der på din høye hest og sleng ut med hvem som har det stritt og ikke.  
Vis/skjul tråd
Observatør - lagt inn 27.Nov 06 14:49:27 #11
Men har observatøren klaget på at det er stritt på jobben? Og har det falt deg inn at kanskje undertegnede jobber på Down Town?!?  
Vis/skjul tråd
utenforstående - lagt inn 27.Nov 06 14:34:17 #12
Den som observerer noen der må jo også være tilstede for å observere. Snakk om å kaste stein i glasshus!!!!  
Vis/skjul tråd
Observatør - lagt inn 27.Nov 06 13:43:41 #13
Hvis hurlumhei er den jeg tror det er så ville jeg ikke snakke for høyt om å ha det stritt på jobben om dagen. NYT varebil blir til stadighet observert på Down Town midt på dagen. Mulig det er mange potensielle kunder der da, selv om jeg tviler på at de trenger noen massasjestol på blomsterhjørnet eller i veskebutikken der altså  
Vis/skjul tråd
hurlumhei - lagt inn 27.Nov 06 13:18:42 #14
Anders B er ei skikkelig pingle! Hvem er det som ikke har det stritt på jobb om dagen. Som om det skulle være en unnskyldning til å kutte ut da!!! Musikk eller bok, det er vel bananbøying som er din eneste redning!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023