Grorud vant Telemark Open 07

Finalen ble som vanlig jevnspilt
Publisert: 11. feb. 2007 av Bordfotball.no

Anders Grorud gjorde rent bord og vant både Open turneringen og shoot-out turneringen og befester sin posisjon som norges beste spiller for øyeblikket. Telemark Open 07 ble forøvrig et kjempe arrangement, det beste på mange år.

Alt lå til rette for en kjempe bra turnering under TO 07. Kragerø hadde fått sving på interressen og stilte med hele seks spillere. Derfra kom det også to helt nye fjes, Jens Coward og Arne Eikeland som spilte brukbart og viste at det kan bli spillere av dem også en gang. Flott var det også å se at Martin Eikeland og Terje Ellefsen var tilbake etter fem år uten turnering.
 
Turneringen ble som kjent spilt på Tveten ungdomsskole i Porsgrunn der alt som trengs for en toppturnering var tilstede. Det vil si kiosk, flotte premier, skiskyting på TV, storskjerm og ikke minst et fantastisk lotteri.
 
Det ble som vanlig spilt gruppespill i første del av turneringen. Her ble det ikke de stor overraskelsene. Eneste som kanskje kunne være litt overaskende må være Anders Berganes tre seire i gruppen sin. Anders Bergane har tidligere hatt problemer i treningskampene men slo til når det gjaldt. Vi tar også med Terje Ellefsen knappe 1-2 tap mot Anders Grorud som var meget godt.
 
I kvartfinalen møttes blant annet erkerivalene Anders Bergane og Trond Pedersen til kamp. Trond har i det siste hatt et godt tak på Anders B når det har vært viktig. Men nok en gang viste Anders at han kan spille bra når det gjelder og gikk videre med en knapp 2-1 seier.
Anders Grorud tok seg greit av Svein Arne Brekke med hele 6-2 mens Myge nedsablet Ellefsen med 4-1. Jon Henning Bergane tok seg videre med kun 2-1 mot Fredrik Rawicki.
 
I semifinalen mellom Anders Grorud og Jon Henning Bergane ble det som vanlig hett! Etter endel krangel og ekstraomganger så vant Anders Grorud til slutt 2-1 på sudden death etter scoring på åpent mål. I den andre semifinalen ble det full stopp for Anders Bergane og 1-4 tap mot Lars Tore Myge.
 
Finalen ble også en spennende affære men som i TO 06 så vant Anders Grorud igjen. 2-1 ble det til slutt til norges desidert mest suverene spiller for tiden.
 
Samtidig med a-sluttspills kampene ble det også spilt plasseringskamper hele veien. En løsning som kanskje betyr stress i programmet men det sørger hvertfall for at det blir prestisje i alle kampene. Det skiller nemlig mye poeng mellom for eksempel 5. og 8. plass. Med denne løsningen får man også flest mulig kamper noe som må være noe av poenget når man møtes til kun fire turneringer hvert år.
 
Spennende skal det også bli å se hvordan resultatet av all filmingen til Kragerø gutta. Kragerø gutta planlegger nemlig å lage dvd av TO 07 pluss en liten regel spesial i dvd'en. Vi gleder oss allerede til resultatet.
 
Et av poengene før TO var selvsagt hvem som ville spille seg inn på TFC Vikings B laget i Danmark. Anders Bergane gjorde jobben sin og sikret en sterk semifinaleplass og gikk forbi både Trond Pedersen og Fredrik Rawicki, noe som gjør at han inntar den viktige 4. plassen på norgesrankingen. Trond Pedersen var svært uheldig med dagen og etter tre 1-2 tap i a-sluttspillet havnet han på 8. plass og ramlet helt ned på 7. plass på norgesrankingen.
 
Gledelig var det å se at banene vi har fått laget fungerte bra. Dette trengte NBFF! Eneste minus var at et par baner var skjeive enten pga plate eller underleg (bukker). Men det er bare å håpe at det bare er småting som trengs å rettes på.
 
Alt i alt viser det seg at nivået i Norge hjelper seg. Det er virkelig tett bak de tre beste og det finnes minst seks spillere som er rimelig jevngode bak de tre store. Det bør love godt til Danmark om to uker, og det ryktes at treningen er i gang allerede søndag kveld.
 
For spesielt interesserte, her er diverse priser som ble delt ut:
 
Beste Lue: Håkon Lunde
Beste kameraføring: Jens Petter
Flotteste mål: Svein Arne Brekke
Dagen morgensveis: Fredrik Rawicki
Dagens pølsespiser: Frode Sveinungsen
Dagens nykommer: Jens Coward
Dagens comeback: Martin Eikeland
Beste sønn: Arne Eikeland
Schulze prisen: Christian Schulze
Dagens Skravlebøtte: Trond Pedersen
 
 
Resultater Gruppespill
Resultater Sluttspill
 

Telemark Open 2007 | 18 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (17)

Vis/skjul alle tråder
hemmlig beundrer - lagt inn 13.Apr 07 19:40:00 #1
Jeg lurer på hva Schulze prisen er. er det mulig å treffe han? han er jo tidligere norges mester.
My hero.....  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 13.Feb 07 19:44:28 #2
Haha! Der er det hvertfall ikke noen tvil!!!!  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 12.Feb 07 22:38:56 #3
hehe.. den kan vi like godt dele ut før turneringen begynner tror jeg  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 12.Feb 07 21:48:50 #4
En pris jeg føler vi må få med neste gang er Sinnataggprisen. T.  
Vis/skjul tråd
fredrikR - lagt inn 12.Feb 07 17:33:29 #5
Takker for en flott turnering! Kjempehyggelig med så mange fra Kragerø! Nå må vi bare bygge videre på det positive grunnlaget vi har fått!!  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 12.Feb 07 15:08:18 #6
Hadde fint mulighet til å klarere ja, men hadde også en spiller ledig oppe i angrep som jeg prøvde å treffe, men den gikk forbi denne og inn til keeperen din. Du kan få lov til å ta inn utekeeperen din du, men bare i de kampene jeg leder 4-0, med andre ord kan du fint bomme endel ganger uten at det for noe konsekvenser for deg i fremtiden (ps sjekk mail til styret)  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 14:50:00 #7
Men hadde igrunn håpet på at jeg fikk ta inn utekeeper om jeg skulle bomme i fremtiden  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 14:48:26 #8
Men da er vel det blitt helt offisielt at vi ikke gir motstanderen mulighet til å ta inn keeperen.  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 14:47:25 #9
Det forekommer jo heldigvis ikke så ofte. Du hadde kanskje mulighet til å klarere ballen helt ut. Men minnes jeg stoppet ballen med keeper før jeg startet angrepet som jeg scoret på. Må si det var et godt mål å score, men som du sikkert så, så jublet jeg ikke. Det mål med en viss bi-smak, men jeg tror jeg kan leve med smaken  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 12.Feb 07 14:38:43 #10
I utlandet er jeg enig ja. Der får du ikke noe gratis uansett. Men i Norge har vi jo hatt en gentlemans agreement på dette, det har da antakelig gått meg hus forbi at dette ikke gjelder lenger. Hadde jeg visst dette så hadde jeg jo bare måkt den utover dørlinja, noe jeg fint hadde mulighet til. Hadde det vært motsatt så hadde jeg latt deg ta den inn igår, men ikke regn med det neste gang  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 14:30:56 #11
Fairplay eller ikke. Jeg ser at du reagerer på måten det avgjørende målet ble scoret på, men slik er det nå engang blitt. De siste gangene vi har spilt i utlandet får du uansett ikke utekeeperen inn om du bommer med den. Derfor har jeg ikke gitt motstanderen mulighet til å få den inn heller. Det er nå engang slik spillet er. Det er jevnt og tøft og det er kun små ting som er utslagsgivende, derfor er vel også det å bomme med utekeeperen en del av gamet og risikoen. Men å blande fair play inn i denne sammenheng er vel noe misforstått.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 12.Feb 07 12:57:37 #12
Jeg synes vi bør gjeninnføre fair-play prisen! Da hadde vi kanskje Mr. Fairplay kviet seg litt mer for å score i åpent mål?  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 12:16:16 #13
Premien var den flotte nye senga du fikk bruke i helga. Dessuten handlet du på krita i kiosken under hele turneringen, så jeg tror du har fått både i pose og sekk!!! Turen over fjellet gikk vel lekende lett etter den oppløftende 2. plassen tenker jeg!  
Vis/skjul tråd
Lars t - lagt inn 12.Feb 07 00:40:17 #14
Hva med og sette opp premie til den som reiser lengst for og komme til turnering, Grorud`s kisok burde i det minste sponse en pølse i brød før den lange hjemmturen, ellers en topp turnering ja!  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 12.Feb 07 00:02:56 #15
Topp turnering! Dette dro vi i land sammen og samtlige skal ha honnør for det. Godt å få med flere deltakere. Blir liksom litt mer schwong over sakene. Bra jobb med artikkelen Anders. Nå har du fortjent litt hvile før bendingen atter tar til  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 11.Feb 07 23:07:01 #16
synes det var en veldig bra turnering. blei ikke altfor stress og turnerings oppsettet gikk jo egentlig smertefritt. eneste litt forsinkelse pga sudden death osv. men det må man jo regne med. burde kanskje tatt høyde for det også i programmet  
Vis/skjul tråd
Martin - lagt inn 11.Feb 07 22:57:53 #17
Hei.

Finr gjennomført arrangement. Artig å være med på turneringer igjen, selv om det sportslig sett gikk dårlig for meg. Må trene på avslutninger fremover!

 
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023