Odense GP 2007 (tekst og tanke)

Publisert: 01. mars 2007 av Bordfotball.no

For første gang på de snart 15 årene norske spillere har vært i Danmark brukte de norske spillerne i år fly. Og det var en fornøyelse. På det sportslige planet bør de sju være mellomfornøyd. Jon Henning Bergane ble beste norske med en semifinale plass.

I alle år har de norske gutta tatt bil og ferje ned til Odense. I år ble det andre boller. TFC Vikings kostet på seg flybillett og leiebil fra København. Det ble ikke mye dyrere, og det ble langt mer behagelig synes de fleste.
 
Fly usikkerhet
Turen startet tidlig fredag morgen. 03:50 var morgenfuglen Anders Bergane oppe for å dusje. Snøværet ute gjorde sitt til at de fleste av de reisende var nervøse for at flyet i det hele tatt skulle gå. Det hadde nemlig vært forsinkelser og kanselleringer de siste dagene på Torp - København rutene. Heldigvis var flyet bare en halvtime forsinket og turen ned gikk smertefritt.
 
Null blogging, men masse snorking
Med endel ventetid på Kastrup var det tid for å blogge litt. Alt skulle funke bra. Men oppkoblingsproblemer gjorde sitt til at resten av bloggingen ble gjort via McDonnalds og på Hotel Ansgars PC. Oppsettet på GPRS på mobilen passet ikke til utlandet derfor ble det smått med oppdateringer.
 
Som sagt så skulle Grorud og co leie seg en leiebil. Valget falt på en fantastisk VW Transporter med ni seter. Alle fikk god plass. Dermed var det bare å dure bortover mot Odense. På denne turen fikk vi vår aller første smakebit på en enorm snorking fra Frode Sveinungsen. Denne snokingen skulle plage mange turen igjennom.
 
Vel fremme på hotellet var det ikke lenge før alkohol og poker ble funnet frem. En fin fritids beskjeftigelse for de som ikke bra tenker bordfotball døgnet rundt.
Fredag kveld ble av det rolige slaget. Ingen bytur. Men det obligatoriske turen til spillehallen for å trene og sjekke forholdene ble gjennomført. Alle vi norske ble som alle andre år svært overrasket over de utrolige hurtige banene. Enkelte baner var ikke vatret opp og mens andre hadde bulter og rullet forferdelig fort! Total forskjell fra alle andre baner i Europa.
 
Klart for individuell turnering
Lørdag var det som vanlig Open turnering. Motstanden i år var ikke like god som tidligere år. Dette hjalp egentlig de norske ingenting. Anders Bergane og Frode Sveinungsen kom ikke videre fra gruppa si. For Frode Sveinungsen var det kanskje ikke uventet. Men Anders B spilte ikke bra i det hele tatt og hadde store problemer med underlaget. Dermed ble det for første gang noensinne tidlig exit for Anders B. Jr Bergane har nå satt seg ned for å evaluere sin spillestil som overhode ikke fungerte i Danmark.
 
Barrage og videre
Alle de andre fem kom seg videre til barrage runden. I barrage runden vant Jon Henning Bergane 4-2 over danske Thomas Øre-Petersen mens både Fredrik Rawicki og Trond Pedersen gikk på såkalt "hue og ræva" ut av turneringen med tap henholdsvis 1-5 (Papakonstantinou) og 1-4 (Plytas). Trond har likevel god grunn til å være fornøyd etter å ha tapt 5-7 mot verdensener Eric Verhagen i gruppespillet. I tillegg gikk Trond videre, noe som har hørt til sjeldenheten de siste åra. Fredrik gikk som sagt også ut i barragen, men Fredrik klaget mye på spillet hans. Det var ifølge Fredrik helt tannløst fremover. Noe Anders B også kunne si seg veldig enig i. Spillet mitt var skremmende dårlig. Så dårlig har jeg aldri vært i Danmark noen gang, forteller Anders B.
 
Åttendelsfinaler
I åttendelsfinalen gikk Anders Grorud på et meget overraskende og uvanlig 1-5 mot en ukjent tysker. Anders Grorud bar preg av dårlig motstand i gruppa si og fikk dermed ikke opp matchtempoet ordentlig før åttendelsfinalen. Anders G la endel av skylda på dommer, men 1-5 taler for seg uansett. I en annen 1/8 dels finale møttes Lars Tore Myge og Jon H Bergane. Her ble det jevnt som vanlig og 0-0 etter ordinær tid førte til slutt til 1-0 seier seint i ekstraomgangene til Jon Henning Bergane. Noe som var fortjent etter at Jon H Bergane hadde mange stangskudd kampen gjennom.
 
Kun en nordmann igjen
Jon Henning Bergane var eneste norske igjen som kunne forsvare Norges ære. I kvartfinalen møtte han greske Eugene Plytas som spilte med identiske spillere som Jon H. Dermed måtte loddtrekning til for å avgjøre hvem som måtte bytte lag. Jon H tapte og måtte låne Lars Tore Myges gule lag. Det spilte ingen rolle. 2-1 seier ble resultatet i en svært spennende kamp. Plytas kjørte voldsomt på i angrep i 2. omgang men det ble med det ene målet.
I semifnalen ventet Eric Verhagen. Fasit etter første omgang: 4 skudd og 3 mål. I andre omgang fikk imidlertid Jon et par mål mot slutten. Men kampen var aldri spennede. Eric Verhagen var i en klasse over. Verhagen vant også til slutt hele turneringen.
 
Lørdag kveld ble det som vanlig en bytur. Byturen ble noe daff for de fleste. Stort sett på grunn av at turneringen holdt på til nærmere 21:00.
 

Gjenglemt røyk og rusbrus på Arkaden
 
Visste du at...
... en Europacar kundekonsulent ble lurt opp i skyene på Kastrup av de norske spillerne
... Frode spiste kontinuerlig hele helgen
... stort bedre var det ikke med snorkingen
... snorkingen til Frode er det verste Trond har hørt i sitt snart 35 år gamle liv
... is fra fly ramlet ned på Store Bælt bruen, noe som førte til stenging av brua
... mannen som hadde ansvaret for røykehjørnet i spillehallen har vært rusfri i 2 år,9 mån
... VW Transporteren bare klarte 140 km/t
... Frode tetta dass i spillehallen allerede på fredag
... den samme dassen forble tett hele helgen
... Fredrik Rawicki raste inn på do mens greske Lazaros Papakonstaninou satt og dreit
... det selges pizza med pasta på like ved hotell Ansgar
... Trond Pedersen flere ganger kunne høres høylytt over hele spillehallen
... Lars Tore Myge hadde passet Eric Verhagen hvis Eric hadde vært homofil
... Fredrik skulle ønske hans Honda var bedre på vinterføre
... Lars Tore brukte lengre tid på Superbrugsen på fredag enn noen gang før
... Anders Bergane møtte, ifølge Trond, kun papp og plastikk i gruppa si
... verdensener Eric Verhagen ville kjøpe spillerne til Anders B og Lars Tore
... Alkohol servering i Hotel baren er ulovlig etter kl 03:00
... Frode ikke tåler all sjokoladen han trøkker i seg fordi han ikke får puste
... Anders Grorud ble uvel lørdag kveld
... Trond Pedersen (34) ble tatt for å spille i veteran klassen (40 og oppover)
... Trond måtte skrape is aleine på lørdag morgen
... det ble handlet bordfotball-utstyr til mangfoldige hundrelapper
... negl bruddet til Anders B satte ikke Anders tilbake. Superlimet holdt hele helgen
... det var lite folk på Arkaden
... Ryan's irske pub var et godt alternativ
... det ble ikke lagt noen besøk til Jensens Bøffhus iår
... isteden gikk det i McDonnalds og pizza
... poker var "sporten" som fikk utøverne til å koble vekk fra bordfotballen i fritida
... dansker kan være minst like fulle som vestlendinger
... pølsemixen i kiosken i hallen fortsatt holder mål
... Frode og Anders B har veddet om 12 500 kroner på bordfotball banen
... Frode også ville vedde 20 000 med Anders G men det ble ikke noe av det
... Frode gikk seg vill i Odense da spillerne skulle dra til hallen. Taxi ble redningen
... greske Plytas ofte ble til Pytos i Tronds munn
... Lars Tore Myge var langt nede etter lørdagens spill
... Lars Tore spilte heldigvis mye bedre søndag og var fornøyd
... Anders Grorud var usikker på om 2-2 mot Verhagen hadde vært mulig i en finale
... Jon H Bergane er i en semifinale på 3 forsøk av 3 mulige
... navnet Leif Bancherus ble ofte til Bacardi Bransjerus
... endelig var det storskjerm i spillehallen
 
Søndag og lagturnering
Søndag skulle det dansk/norske laget TF Vikings for første gang spille i Odense. Lagene var som følger:
Vikings A: Grorud, JH Bergane, Jesper Staal Nielsen, Anders Buhl og Rasmus Lund
Vikings B: Myge, A Bergane, Kristian Staal Nielsen og Thomas Øre-Petersen
Vikings C: Pedersen, Sveinungsen, Rawicki og Christian Emil Christiansen
 
Vikings A gjorde det meget bra og vant gruppen sin etter overraskende uavgjort mot Austria Devils. Anders Grorud klarte 2-2 mot verdensener Verhagen! I semifinalen ble det desverre tap for greske TFC Atlas. Vikings B spilte også bra med uavgjort mot Atlas og nesten uavgjort mot Kamen. Det ble 3 uavgjorte kamper mot Kamen. Hadde A Bergane gjort jobben og klart uavgjort mot Bancherus (ikke 1-4 tap) så hadde Vikings B blitt gruppevinnere. Vikings C ble som ventet litt for svake for å nå semifinale, men havnet på en 3. plass i gruppa si.
 
Dermed var søndagen over og det bar hjemover i leiebilen.
 
Flykaos uten like
Eller i det minste noen timer forsinkelse.. For Widerøes fly hjem til Torp som skulle gått kl 20:35 gikk ikke før nærmere 23:30. Det irriterte 5 av de norske. Frode Sveinungsen og Lars Tore Myge var imidlertid heldige siden de fløy til Gardermoen.
 
Som vanlig ble det en kjempe bra tur. Mye humor, humør og artigheter. Endel skuffede på det sportslige planet. Spesielt Anders B og Fredrik. Anders B er skuffet over å se at spillere som for noen år siden var jevngode med han, nå er bedre de aller fleste. Fredrik fikk også en tankevekker etter at spiller hans ikke satt fremover. Man kommer ikke til så mye ute i Europa som man gjør mot for eks mot Trond Pedersen hjemme i Norge, sier Fredrik. Folk er så seriøse her, hjemme er vi ikke det.
 
Frode Sveinungsen var på sin aller første tur til utlandet og fikk med seg mye nyttig erfaring. Trond Pedersen spilte bra selv på ræva baner og fikk en liten opptur. Jon H Bergane viser at han alltid er "der". Lars Tore Myge og Anders Grorud skuffet lørdag men spilte bra igjen på søndag.
 
Det mest skremmende er at det ser ut til at avstanden til de aller aller beste øker. Jon H Bergane og Grorud hadde to jevne kamper mot Verhagen, men det virker som om han og de andre virkelig gode har et par gir ekstra hvis det skulle trengs.
 
Om to uker reiser Anders Grorud som eneste norske til Milton Keynes i London for å spille turnering. Det blir spennede å se om fremgangen kommer.
 
Takk for i år!

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (7)

Vis/skjul alle tråder
Dr Phil - lagt inn 02.Mar 07 21:42:14 #1
Being a good subbuteo player is 3% talent, 97% not being distracted by the internet.  
Vis/skjul tråd
Brrrr - lagt inn 02.Mar 07 18:09:00 #2
Er det noen som vett hvem som glemte igjen røyken og rusbrusen på arkaden ? Brrrrr  
Vis/skjul tråd
Terje - lagt inn 02.Mar 07 13:07:45 #3
Alle som ønsker matching på høyeste nivå burde melde seg på AC07 straks. T.  
Vis/skjul tråd
lars t - lagt inn 02.Mar 07 04:45:14 #4
Enig med Jon, vi kan vel konstatere at på høyeste nivå så avgjøres kampene på avslutningene og et solid forsvars spill. Det som er litt betenkelig er at for å heve oss det ekstra hakket så må vi nok ut og spille mer, matching på høyt nivå er nok meget viktig.  
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 01.Mar 07 22:17:37 #5
Bra artikkel dette her. Fullt av interessante og lærerike ting, krydret med humor. Men det skal sies at Milton Keynes ikke ligger i London. Det er en by et stykke nord for metropolen. Så er det også rettet opp.  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 01.Mar 07 21:16:22 #6
Takk for en flott helg folkens!! Ser frem til neste tur allerede Da skal jeg dessuten ha med ørepropper og gas maske!!  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 01.Mar 07 20:59:47 #7
Synes ikke Verhagen var utilnærmelig egentlig. Problemet var at han fikk 3 gode muligheter til skudd noe man ikke kan gi dem. Dessuten var nok min beste kamp mot Plytas, ihvertfall forsvarsmessig. Trening fram mot GP i sommer nå. Verhagen kommer, så kanskje tid for revansje da? Også var det vel en VW Caravelle vi kjørte.  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023