Norgesmesterskap 2007, reportasje

Publisert: 16. april 2007 av Bordfotball.no

Et strålende Norgesmesterskap ble i helgen arrangert i Porsgrunn. Turneringen ble spilt på nye perfekte baner som var meget bra! Våre nye Norgesmestre er; Anders Grorud (Open), Håkon Lunde (U19), Knut Sagafos (Veteran) og Anders Bergane (shoot-out). Les den spennende reportasjen fra mesterskapet.

Norgesmesterkskapet i bordfotball ble i helgen arrangert i Porsgrunn i Telemark. 12 Deltagere hadde funnet veien til Porsgrunn for å spille turnering. Et noe skuffende antall men likevel flere deltagere i et NM enn på svært lenge. Seks perfekte baner stod oppstilt på nye bukker innkjøpt for anledningen. Og etter at vår banemester Fredrik Rawicki laget spor i platene for bukkene så var det ingen tegn til skjevheter i banene slik det var sist turnering. NBFF kan dermed skryte av baner med høy internasjonal standard.
 
Det var selvfølgelig storskjerm, kiosk, sekreteriat og fin fine premier! Premiene var kanskje av de fineste vi har hatt på svært lenge.
Desverre gikk den privatfinanserte kiosken til Anders Grorud i et uhyggelig minus. Enkelte mente at toasten som ble servert var for tungvindt siden man måtte smøre og varme de selv. Pølser er mye bedre!
 
Turneringen i seg selv gikk smertefritt. Dagen gikk stort sett etter skjema og var til og med ferdig før tiden. Det går selvfølgelig i ett hele dagen men med god erfaring på arrangements fronten så går det av seg selv.
 
Hva med det sportslige?
Det skulle vise seg at det ble en meget spennende og morsom turnering. Alle 12 spillere spilte først i Open turneringen. Her var det ikke ukjent, delt opp i fire grupper der de to beste i hver gruppe gikk til kvartfinaler.
 
I gruppespillet ble det ingen store overraskelser. Men at Trond Pedersen skulle gå på nok et tap mot Terje Ellefsen var kanskje litt uventet. Trond Pedersen gikk ut i gruppespillet og måtte til slutt nøye seg med en 9. plass. Trond Pedersen er med andre ord ikke i form om dagen med 8. plass under TO og 9. plass nå.
 
Ellers i gruppespillet kan vi nevne at Svein Arne Brekke gikk på et stygt tap. Hele 1-8 mot Jon H Bergane. Arne Eikeland fikk også en i trynet med 0-13 for Anders Bergane. Til en forandring fant også Lars Tore Myge scoringsformen med en sterk 6-0 seier over Fredrik Rawicki.
 

 
Shoot-Out turnering
Shoot-out turneringen ble igjen arrangert i pausen på selve hovedturneringen. Her ble Anders Bergane den første norgesmester i shoot-out noensinne. Anders Bergane ble på gallaen senere konfrontert om at dette var en "bingo" turnering. Men Anders Bergane slo tilbake med å vise til seire over Terje Ellefsen, Jon H Bergane, Lars Tore Myge og Anders Grorud før han kunne juble over NM-tittelen.

A og B sluttspill
I kvartfinalene ble det overkjøring i to av kampene (Grorud - Rawicki 7-2 og JH Bergane - Lunde 8-1) og jevnt i de to andre kampene. Lars Tore Myge vant en knepen 2-1 seier over Terje Ellefsen mens Anders Bergane tapte 1-2 mot Brekke etter å ha kommet altfor seint "inn" i kampen.
 
I semifinalen var det svært nære en stor overraskelse da Kragerøs Svein Arne Brekke klarte 2-2 mot Anders Grorud. Det måtte sudden death til. Der bommet desverre Svein Arne Brekke med utekeeperen og Anders Grorud kunne sette ballen i det åpne målet.
 
I den andre semifinalen hadde Lars Tore Myge en oppvisning i effektiv angrepsfotball. Lars Tore vant til slutt 4-1 over Jon H Bergane i en overbevisende kamp.
 
I kampen om 5.-8. plassene var det som vanlig tett kamp mellom de nest beste på norgesrankingen. Anders Bergane var på tynn is etter at Svein Arne Brekke tok seg til semifinalen, og måtte ha 5. plass for å beholde den viktige 4. plassen på norgesrankingen som gir 1. seeding i gruppetrekningene.
 
Anders Bergane viste at skyteformen var god i turneringen også, ikke bare i shoot-out turneringen og vant 4-0 over Terje Ellefsen etter en tilsynelatende tett og jevnspilt kamp. 
 
Desverre for Anders Bergane ble Fredrik Rawicki for sterk i den avgjørende kampen om 5. plassen. Rawicki vant 2-1 og Anders Bergane går inn på 5. plass på norgesrankingen inn bak Brekke med like mange poeng. Men Brekke går foran på flere poeng siste turnering.
 

 
B-sluttspill
I b-sluttspillet havnet Trond Pedersen, Thomas Flaaten Fredriksen og far og sønn Eikeland. Trond Pedersen rettet her opp noe av det dårlige inntrykket og vant b-sluttspillet og havnet på 9. plass i turneringen. På de to siste plassene havnet Eikeland familien, men NBFF satser på at øvelse gjør mester for de to Kragerø gutta.
 
Finalene
Finalen mellom Anders Grorud og Lars Tore Myge ble aldri spennende. Anders Grorud knuste Lars Tore Myge hele 5-1 og vant dermed sin andre NM-tittel på tre år. Anders Grorud befester dermed sin posisjon som den mest suverene bordfotballspilleren i Norge for tiden.
 
I U19 finalen vant Håkon Lunde nok en tittel. Arne Eikeland måtte se seg slått med hele 0-5. Håkon Lunde har nå vunnet fire NM titler på fire år. Tre i U15 og nå i U19.
 
Knut Sagafos stakk også innom for å spille veteran finale mot Martin Eikeland. Her vant Sagafos knepent 2-1 og tok sin andre NM tittel i karrieren. Første kom i 1992. 
 
Konklusjon
NM ble et kjempebra arrangement! Spennende kamper og mye liv. Det er svært lenge siden man kunne stå i den ene siden av hallen og skue nedover på 5-6 bord med spillere i aksjon på.
Det er nå lenge til neste nasjonale turnering i Norge. I september braker det løs i Kragerø under Astro Cup. I mellomtiden kan de norske spillerne kose seg med den internasjonale storturneringen i Skien i juni. 
 
 
Resultater hovedturering: NM 2007
Resultater shoot-out turnering: Shoot Out
Sjekk også ut rankingen, den er oppdatert!

Norgesmesterskap 2007 | 9 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (6)

Vis/skjul alle tråder
aggen - lagt inn 17.Apr 07 19:16:46 #1
Et NM over to dager høres egentlig meget spennede ut. Men om deltakelsen på 30 blir en realitet, synes jeg at vi kanskje kunne se på mulighetene for lag NM også. Tror å posjonere det hele over to dager kan bli litt for spett, og deror kan en lag-konkurranse gjøre en helg enda mer komplett. Ellers har kassereren gått mer nøye over regnskapet i kiosken. Det viser seg at underskuddet ikke var så stort likevel. Rundt 150 kroner i minus, men undertegnede sitter igjen med en kasse leskeddrikk og 2 kilo ost. Derfor skal man ikke se bort ifra at vi kan få til en kiosk neste gang også. Men er åpen for at vi kan prøve annen føde, kanskje en liten avstemnng i forkant kunne gjøre susen!  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 17.Apr 07 13:00:16 #2
Martin, synes du allerede nå skal planlegge et NM i Kragerø jeg! Og synes egentlig ikke det å ta det over to dager er noe stort problem. Vi kan jo ta med hele familien også, så kanskje du fikser billig overnatting på det nye spa-hotellet? Da er jo både mor og far fornøyde


Og Red.: "....og vant dermed sin andre NM-tittel på to år" Jeg vant vel NM ifjor?  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 17.Apr 07 10:07:51 #3
et NM i kragerø ser jeg frem til. NM over to dager kan være bra.. vi kan ha runder som varer 1 time. oppmøte 10:00. for eks. 1. runde 11:00, 2. runde 12:00 og pause/shoot -out 13:00.. siste runde 14:00.. ferdig 15:00 lørdag.. og vi får god tid til å ha det sosialt og slappe av litt. så kanskje gå ut å spise etterpå. søndag blir det samme gode tidsskjemaet med pauser. også tid til å rette på ting som ikke sitter, for eks skudd osv.. og man rekker en liten treningskamp. sånn det var på NM nå så er det et jag hele tiden.. ikke mye tid til å slappe av. hvertfall for de som organiserer. skrive resultater og pushe på ny runde. spørsmålet ligger i om alle er villige til å sette av 2 dager da. men det for min del er ikke noe problem. mht premier så er jeg enig. men jeg vet ikke når den burde vært tatt på lørdag? kanskje med en gang finalen var over så ryddet etterpå isteden. men vi ventet ppå ewn u19 finale så det var jo grunnen. problemet er at folk vil hjem med en gang. og er nesten ikke interessert i å rydde. derfor blir det til at vi bare stresser med ryddingen. lite vits med premie utdeling nå på lørdag når halvparten hadde reist. og halvparten av de som var igjen ville hjem.  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 17.Apr 07 09:59:48 #4
det var såpass som 5-0!!? det er nå rettet!  
Vis/skjul tråd
Håkon Lunde - lagt inn 16.Apr 07 21:01:43 #5
Vil bare si at jeg faktisk vant 5-0 i finalen, og ikke 2-1 som det her blir hevdet.  
Vis/skjul tråd
Martin - lagt inn 16.Apr 07 17:12:46 #6
Gratulerer med et godt gjennomført NM. Tidsplanen ble fulgt til punkt og prikke. Slik det er pr. idag kunne ikke arrangementet blitt bedre.

Jeg har store tanker angående på neste år. Ønsker å lage et nytt NM i Kragerø, med skikkelig ramme rundt. Vi må prøve å legge lista til å få med minst 30 deltagere, med jevn fordeling på jr., senior og veteran.

Har også tanker om å få NM til å gå over 2 dager, med tanke på at dagen blir litt vel slitsom med dømming og kamper stort sett hele tiden. Da tenker jeg på å ha innledende kamper på lørdag, og sluttspill på søndag. Da kan vi ha det sosialt også, og man får bedre tid til å forberede seg på sluttspillet. Vet at dette kanskje kan bli vanskelig for enkelte å få til en overnatting, men man kan allerede nå legge planer for å få dette interessant for alle som blir med.

Synes også at vi må lage en bedre ramme rundt finalene, og ikke minst gjøre litt mer stas rundt premieringen. NM mener jeg skal være noen hakk mer kvalitet på enn øvrige turneringer. Derfor, skikkelige premier, høy prestisje, og så god pressedekning vi kan få. Kanskje en skikkelig profil til å dele ut premier. Fullt mulig å få til dette hvis man jobber med det jevnlig.

Mange tanker, men kunne vært artig å få til et skikkelig mesterskap vi kommer til å huske lenge!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023