NGPIO 2007 rapport

Massimo Cremona hadde små problemer med Martin Eikeland
Publisert: 28. juni 2007 av Bordfotball.no

Her følger en liten rapport fra helgen som aldri vil glemmes i Norge. Helgen der bordfotballen kom tilbake til der det startet for 17 år siden. Det var ikke mange for tre år siden som så for seg en internasjonal storturnering i Norge. Nå har Norges Bordfotball Forbund klart det for tredje gang på rad.

Ikke bare har man klart å arrangere tre turneringer, man har også forbedret seg alle disse tre
årene. Både med tanke på profesjonalitet, på selve gjennomføringen, på spillehall og ikke minst
på utstyrsfronten. NGPIO har etterhvert bygget seg opp som en kjent og populær turnering langt nedover i Europa. Fler og fler blir med i den gruppen av spillere som kommer tilbake igjen og igjen hvert år. Sannsynligheten for at vi er over 40-50 neste år er overhengende. Og med den solide gjennomføringsinnsatsen NBFF har lagt ned de siste åra så er det bare å ønske velkommen til 50-60 spillere. NBFF innehar kompetanse og alle muligheter til å klare og gjennomføre det.
 
Forbredelsene til forrige helgs turnering startet for mange måneder siden med oppdaterte web sider og med info til alle forbund rundt omkring i verden. Anders Grorud var flittig på de
turneringene han var på i utlandet og delte ut reklame-flyers til potensielle spillere. Noe som
førte til endel fler spillere enn først antatt. Lenge var vi på deltager stadiet som ifjor, rundt
tjue. Men den siste måneden så eksploderte det og vi fikk over tredve deltagere.
 
Når vi i tillegg hadde sikret oss Skien Videregående Skole som spillested lå alt til rette for noe bra. Og uten gymsalen på SVS hadde vi hatt en langt svakere turnering. Alt var perfekt på SVS og sammen med utstyr/baner så utgjør spillehall nesten hele grunnlaget for å kunne gjennomføre en god turnering. En stor takk til Knut Sagafos som hjalp oss med dette!
 
På utstyrsfronten hadde NBFF tatt en skikkelig dugnad og i tillegg brukt endel penger på å ruste opp våre gamle slitne baner. Resultatet er som mange sikkert vet, upåklagelig. 12 støkne baner innbyr til gnistrende spill på perfekte pitcher som få land kan matche. Enten så glir pitchene i utlandet som skøytebaner eller så spilles det på sirupspitcher. Enda mer profesjonelt har det blitt med banenummer og reklame på banene. Vi leker ikke her i gården..
 

 
Fredagen begynte helt greit med rigging av baner og utstyr. Likevel fikk kvelden en litt spesiell start da det viste seg at Belgiske Nathan Dupont hadde klart å miste passet sitt på bussen som var på vei til Bø i Telemark. Etter inntens ringing fikk Trond Pedersen tak i bussjåfør og passet havnet til riktig eier 2,5 timer etterpå.
 
De aller fleste kom allerede på fredagen og det ble en liten samling hos Anders Grorud for å prate litt og hilse på hverandre. Desverre er det veldig få av nordmennene som tenker på søvn denne helgen. Noe som alltid straffer seg utpå søndagen. Derfor ble det til at enkelte av spillerne satt opp til halv fire natt til lørdag. Man lærer aldri.. Men på en annen side, disse helgene fortjener å ødelegge mandagen, tirsdagen og onsdagen uka etter.
 
Vardens avissak om turneringen
Resultater fra NGPIO 2007 
 
Lørdag morgen etter endel stress pga glemte ting og diverse kjøre/hente oppdrag så var alt klappet og klart til start kl 10:00, ca en halvtime forsinket. Grand Prix gruppespillet bød ikke på de helt stor overraskelsene. Likevel bemerker vi Terje Ellefsens flotte innsats med tre strake seire og null innslupne baklengs på tre kamper. Deriblant ble Marcus Tilgner slått 1-0. Trond Pedersen hadde en heller dårlig dag og havnet sist i gruppen med Jani Mustonen, Lars Tore Myge og Nathan Dupont. De to sistnevnte holder selvfølgelig et godt nivå med seier mot finnen Jani Mustonen burde ha vært mulig for godeste Trond Pedersen.
 


I Gruppe seks sørget Anders Bergane for at hans norske rival Fredrik Rawicki måtte reise hjem uten videre avansement. Fredrik Rawicki var så rasende at han truet med å legge opp etter dette. Heldigvis skjedde det ting søndag som ordnet opp i det.

I åttendelsfinalen hadde seks norske spillere ordnet seg plass.

Eric Verhagen - Riccardo Schito 2:1 (1:1)
Matteo Balboni - Jeremy Bradley 1:1 (1:0) fs 4:3
Jon Henning Bergane - Marcus Tilgner 4:1 (1:0)
Anders Bergane - Nathan Dupont 0:1 (0:1)
Terje Ellefsen - Phil Redman 1:5 (1:2)
Lars Tore Myge - Gianluca Galeazzi 0:2 (0:1)
Anders Grorud - Björn Kegenbein 5:3 (3:1)
Svein Arne Brekke - Massimo Cremona 1:4 (0:2)


Jon Henning Bergane tok seg greit av Marcus Tilgner, som han alltid gjør. Anders Bergane tapte
knepent mot Nathan Dupont, selv om det var fortjent nok. Terje Ellefsen gikk på et stortap mot
Phil Redman. Lars Tore Myge gikk på et noe overraskende tap mot Galeazzi. Overraskende var ikke Svein Arne Brekkes tap mot Massimo Cremona. Og sist men ikke minst så slo Anders Grorud Bjørn Kegenbein i en kamp Anders tok hadde mer kontroll enn hva resultatet tilsier.I kvartfinalene ble det stopp for begge de to resterende norske spillerne. Anders Grorud ledet lenge 1-0 mot Massimo Cremona men tapte til slutt 1-2. Nathan Dupont måtte ut i ekstraomganger for å slå Jon H Bergane. Men ifølge Jon Hennng var dette et greit resultat. Jon Henning Bergane hadde spilt dårlig.

Eric Verhagen - Matteo Balboni 4:3 (2:0)
Jon Henning Bergane - Nathan Dupont 1:2 (0:1) sd
Phil Redman - Gianluca Galeazzi 1:2 (0:1)
Anders Grorud - Massimo Cremona 1:2 (1:0)


Eric Verhagen var på svært tynn is mot Matteo Balboni i kvartfinalen. Etter å ha ledet 2-0 og
begynt å sløve ned tempoet så kom Balboni tilbake og ledet en periode 3-2 før Eric Verhagen tok
seg sammen og scorte de to siste målene i løpet av de to siste minuttene.

Eric Verhagen - Nathan Dupont 3:1 (1:0)
Gianluca Galeazzi - Massimo Cremona 2:3 (1:1)


Semifinalene ble ikke overraskende i det hele tatt og det var klart for finale mellom Eric
Verhagen og Massimo Cremona.

Eric Verhagen - Massimo Cremona 4:5 (1:1)

Massimo Cremona vant knepent over Eric Verhagen. Dermed knappet Cremona inn på verdensener Eric Verhagen om kampen om 1. plassen.
 


Lørdagskvelden fortsatte i et rasende tempo. For de aller fleste deltagerne så var det bare å
hive seg i bilen for å komme hjem til sine bosteder og få dusjet og så å få stilt opp på gallamiddag på Lekteren i Skien. En gallamiddag som har blitt en gedigen suksess! Her satt de aller fleste spillerne og drakk, spiste og koste seg. Nytt av året var at turen fortsatte programmessig videre til Neon Nightclub. Her ble de aller fleste spillerne helt til stengetid. Enkelte mer på "tur" enn andre. Enkelte bruset ut med lovnader om Astrocup seier til høsten, noen maste om "free trail" for europeiske toppklubber. Noen koste seg med kristendomdiskusjoner mens andre nøyde seg med å synge på The Killers. "If you don't mind, I don't mind. If you don't shine, I don't Shine. Before you go. Can you read my mind?" Det ble som alle skjønner en flott aften, men desverre var fire timer søvn altfor lite for de fleste av spillerne..

Søndagsturneringen begynte nemlig allerede klokken 8:30. Svært tidlig. Likevel var alle på plass
og gruppespillet kunne begynne. I gruppe 1 stod Fredrik Rawicki for en aldri så liten bombe da han slo Eric Verhagen 5-4 i siste kamp. Dette etter at Fredrik også hadde slått Matteo Balboni 2-1. Dermed vant Fredrik Rawicki gruppa foran Eric Verhagen. Sant skal nok sies at Eric Verhagen kjørte på 40% av hva han er god for. Men har du slått en verdensener så har du slått en verdensener!
 
Dagens lille positive ting var at Kjetil Fosse hadde funnet veien tilbake til pitchen. Kjetil
Fosse som akkurat har kommet hjem fra Bodø blir helt sikkert å finne på turneringer fremover.
Kjetil Fosse gjorde også en meget god innsats med å slå ut både Trond Pedersen og Bjørn
Kegenbein. Trond Pedersen måtte desverre nøye seg med siste plass i gruppespillet begge dagene. Og det er tidenes værste resultat for Trond i en internasjonal turnering av dette kaliberet. Ellers blant de norske var det få overraskelser. Vi kunne registerer at Martin Eikeland var svært nære avansement med sitt knepne 2-3 tap for Fred Vulpes.
 


Frederik Rawicki - Riccardo Schito 1:2 (0:1)
Lars Tore Myge - Jeremy Bradley 2:0 (0:0)
Jon Henning Bergane - Anders Bergane 9:4 (4:2)
Phil Redman - Nathan Dupont 3:2 (1:2) sd
Marcus Tilgner - Svein Arne Brekke 4:0 (2:0)
Kjetil Fosse - Gianluca Galeazzi 4:6 (3:4)
Anders Grorud - Eric Verhagen 2:7 (1:3)
Fred Vulpes - Massimo Cremona 1:12 (0:6)


I åttendelsfinalen var det hele 7 nordmenn. Fredrik Rawicki tapte knepent 1-2 mot Italieneren
Riccardo Schito. Lars Tore Myge tok seg greit av Jeremy Bradley med 2-0. Mens Jon Henning Bergane knuste sin yngre bror Anders, med hele 9-4. Svein Arne Brekke måtte melde pass med 0-4 mot Marcus Tilgner og Kjetil Fosse gjorde nok en god kamp men tapte 4-6 mot Galeazzi. Helgens største norske smell fikk Anders Grorud som tapte hele 2-7 mot verdensener Eric Verhagen.

Riccardo Schito - Lars Tore Myge 0:3 (0:3)
Jon Henning Bergane - Phil Redman 1:2 (0:1)
Marcus Tilgner - Gianluca Galeazzi 2:3 (1:1)
Eric Verhagen - Massimo Cremona 4:1 (2:1)


Endelig skulle Norge få en spiller i semifinalen etter at Lars Tore Myge slo Riccardo Schito enkelt 3-0. Desverre gikk det ikke like bra for Jon Henning Bergane som tapte 1-2 for engelske Phil Redman. Eric Verhagen fikk også sin hevn mot Massimo Cremona med hele 4-1. Bak resultatet stod det også en annen enorm prestasjon.Eric Verhagen holdt utrolig nok ballen i laget uten å miste den en eneste gang(!) d siste 23-24 minuttene av kampen! Eric spilte kun frem og tilbake og holdt ballen i laget. Imponerende!

Lars Tore Myge - Phil Redman 1:3 (1:2)
Gianluca Galeazzi - Eric Verhagen 4:5 (1:4)


I semifinalen ble likevel Lars Tore Myge en ok skuring for Phil Redman. Men Lars Tore Myge ble
dermed helgens beste norske.
 

  
Phil Redman - Eric Verhagen 1:5 (0:2)

I finalen knuste Eric Verhagen engelske Phil Redman hele 5-1. Eric Verhagen uttalte etter kampen at Phil er en man Eric aldri kunne klart å tape for. Eric Verhagen fikk dermed sin revansje fra lørdagen.

I veteran turneringen begge dagene havnet desverre Martin Eikeland og Knut Sagafos sist begge dagene i hver sin gruppe. Likevel var begge mer fornøyd med spillet på søndag enn på lørdag.
Det gikk heller ikke stort bedre med Arne Eikeland (siste plass) og Håkon Lunde (nest siste) i
U19 turneringene lørdag og søndag. Likevel fikk de 4 U19 og veteran spillerne nyttig matching
ettersom de også spilt i Open turneringene. Totalt sett var det skuffende med de norske i forrige helgs turnering. Kun 1 semifinale plass og tre kvartfinale plasser klarte de norske å sikre seg. Det må sies å være litt skuffende på hjemmebane. Mange av de norske var litt uheldig med trekningen i sluttspillskampene og røk ut tidligere enn nødvendig. Likevel kom det mye sportslig godt ut av helgen for et par av de norske. Anders Grorud og Lars Tore Myge har fått tilbud om en plass i den engelske klubben San Siro Worthing Five Star. De har nå takket ja til dette tilbudet.

Det ble heller ikke tid til noen shoot-out turnering som egentlig var planen på søndagen. Planen
neste år må være å ha den fredag kveld etter at alt er på plass i hallen. En perfekt start på
helgen, gøy og litt alvor på samme tid.

Premieutdelingen ble utført etter turneringen søndag og alle som fikk premie var fornøyde. Fine
premier var det, bare synd de manglet støtteben..

Planen var egentlig at klokken 18:00 skulle man se Odd Grenland - Sandefjord i fotball men siden
IO turneringen ikke var ferdig før 20:00 nøyde man seg med avslapping hos Anders Grorud. Her var 7-8 spillere samlet for en shoot-out turnering. Alle trodde Eric Verhagen var favoritt her. Men han var en middels skytter med 2-3 mål per 5 skudd. Men imponerte ble alle da Eric Verhagen stilte seg opp i finalen mot Marcus Tilgner og sa til alle; "nå skal jeg sette alle fem!". Eric gjorde også det! Og alle ble imponert over de fantastiske duppskudda. Dette ble en fin avsluttning på en fantastisk helg.
 


Mandagen var det tid for mange timers rydding. Anders Bergane og Anders Grorud tok med seg tyskerne, Verhagen, Dupont og Phil Redman for å rydde. En liten frokost ble arrangert i gangen på Skien VGS der også den gamle norske storspilleren Audun Flaaten tok seg tid til å spise og hilse på verdens beste bordfotballspillere. Klokken 15:23 reiste siste utlending og det var endelig fred å få for arrangørene. Phil Redman tok da bussen til torp etter å ha spasert rundt i Skien sentrum med Anders Grorud og Anders Bergane bak seg som bar koffert, spilleboks og jakken il Phil mens Phil kunne fritt ta bilder. Snakk om service!
 
NBFF og resten av gutta har fått enormt med skryt både muntlig og skriftlig. Mange skrøyt av den under selve helgen, og mange har lagt igjen beskjed på forum og på e-mail at dette er en helg de vil komme tilbake til. Det er ikke tvil om at det er enormt slitsomt for arrangørene, men positive tilbakemeldinger bør gi ny "go" til å arrangere et enda bedre mesterskap neste år. 

NBFF takker alle som har vært med å bidra til at dette ble en kjempehelg i Skien!
 
 

 

NGPIO 07 | 12 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (6)

Vis/skjul alle tråder
aggen - lagt inn 29.Jun 07 20:27:27 #1
fantastisk reportasje bergane. nbff spanderer herved en tur for to til brekkeparken som takk for innsatsen! ta med en spesiell person du kan nyte utsikten over flotte skien med. og hva med en pikknikk i en av parkens grønne lunger?  
Vis/skjul tråd
ugg - lagt inn 29.Jun 07 20:25:10 #2
nå må du se å komme deg ut bergane. kan ikke bruke hele ferien din foran pc'n.  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 29.Jun 07 17:45:42 #3
Kjempebra skrevet!!! Keep up the good work  
Vis/skjul tråd
Martin - lagt inn 29.Jun 07 09:57:43 #4
Godt skrevet. Stå på videre!  
Vis/skjul tråd
Lars T - lagt inn 29.Jun 07 00:02:50 #5
Meget bra artikkel!!! Godt jobba, veldig gjennomført turnering fra første planlegging til denne glimrende reportasjen!  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 28.Jun 07 22:55:44 #6
lang lang artikkel. mange er sikkert mette av å lese om NGPIO nå, men denne kan bli artig lesing om 10 år  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023