TFC Wildcats informerer:

Publisert: 08. juli 2007 av Anders Bergane

TFC Wildcats har den siste tiden fått massiv kritikk på diverse forum pga frykt for splittelse i bordfotball Norge. TFC Wildcats har fremmet sitt syn på saken og holdt på sin mening, at klubben vil være et utenlandsk fenomen (syndrom?). Enkelte har fryktet at egne klubbkvelder, egne websider, eget forum, egne reiseplaner og egne drakter vil føre til splittelse. TFC Wildcats skjønner kritikken og går derfor ut og presiserer følgende:

TFC Wildcats presiserer at klubben er et utenlandsk fenomen. Klubben vil foreløpig ikke røre det nasjonale.
 
TFC Wildcats tar med alle spillere som ønsker å reise i utlandet. Ønsker du ikke å spille i utlandet er egentlig et medlemskap i TFC Wildcats meningsløst, men man er velkommen uansett. TFC Wildcats er åpen for reiselystne nordmenn. Er man interessert meld deg inn. TFC Wildcats vil kontakte alle i nærliggende områder til Grenland for å få inn potensielle spillere.
 
Vi tar det for gitt at de som ikke er medlem ikke er veldig interessert i utenlandsspill, siden TFC Wildcats er det eneste reelle alternativet i Grenland for å spille utenlands. Likevel er våre sider og forum åpne for lesing, der de fleste turer vil bli lagt opp. Det være seg reisetips, billige flyreiser osv.
 
Vår hjemmeside vil ikke bli flittig brukt. Den vil bli brukt for blogging på våre turer. Ellers er det litt reisenytt osv.. Siden vil sikkert også referere til klubbspillerenes resultater nasjonalt, da det har nytteverdi å se hvordan klubbens spillere også gjør det på de nasjonale banene mellom utenlandsturene. Slik også Kragerø BFK har gjort. Sidene vil bli lagt om til engelsk slik at det internasjonale utrykket forsterkes ytterligere. Bordfotball.no vil fortsatt være hovedsiden.
 
Ingen treningskvelder vil bli primært for TFC Wildcats. Disse vil fortsatt være åpen for alle. Disse vil så godt det lar seg gjøre bli informert om i god tid på forumet. Sannsynligvis på NBFF forumet siden dette brukes mest. Det hender ofte at spilling blir avtalt kun få timer før det skal skje, da blir ofte forumet litt i seineste laget og da vil det selvfølgelig skje at folk faller utenom. Men har man vært aktiv og gitt utrykk for at man ønsker å spille på treningskveldene så vil man da bli kontaktet på telefon.
 
Det blir vanskelig å inkludere alle, alltid. Man kan ikke ta 20 telefoner hver gang turavgjørelser skal tas eller planlegges. Har man vist interesse for turen på for eks Wildcats-forumet så vil man selvfølgelig kunne bli informert. Medlemmer eller ikke medlemmer. Men gir man ikke lyd fra seg så må man kunne regne med at ting blir tatt internt. Man kan ikke vente å få alt oppi hendene. Noe må man vise interesse for selv.
 
Ønsker man å reise på egenhånd kan sikkert Wildcats hjelpe til med å fortelle om hvilke reiseruter de har. Men ikke-medlemer må ha vett til å ta kontakt med klubben selv. Klubben kan ikke kontakte alle og enhver som ikke er medlem for å informere om interne avgjørelser. Da burde heller spilleren bli medlem av klubben.
 
Wildcats forumet er et helt naturlig sted å diskutere utenlandsplanene siden det omfatter klubben og ikke alle andre spillere. Er man ikke medlem av Wildcats så er det uansett svært vanskelig å reise utenlands. Siden man ikke kan delta en av dagene (som regel lørdag).
 
Spillere som ikke har fått tilbud av Wildcats, for eks helt nye spillere, vil kunne få beskjed om fra bordfotball.no at hvis man er interessert i å spille utenlandske turneringer så er Wildcats klubben å kontakte.
 
Uansett klubblag eller ikke, det må kunne være helt ok at enkelte spillere tar en privat spillekveld sammen uten at dette skal skape problemer. Meg og Frode burde kunne spille alene en kveld. Og meg og broren min må kunne trene sammen uten at det skal forbindes med Wildcats av den grunn.
 
Det er også innlysende at skal for eks. Fredrik og Anders B ut å reise, og de er de eneste som skal ut på turnering så er det helt ok at disse to tar en egen treningskveld før turneringen for å få mest mulig matching ut av kvelden uten at dette forbindes med "skiller i miljøet".
 
Det er også klart at Wildcats som alle andre klubber, skal få lov til å ha møter der viktige ting som berører klubbens strategi og utenlandsreiser blir tatt opp. Taktikk for lagturnering osv. Dette har uansett ingen interesse for de som ikke reiser.
 
Om Wildcats' spillere bruker sine drakter under norske turneringer er opp til hver enkelt spiller. TFC Wildcats setter ikke noen retningslinjer for bruk av det. Det er kun i utlandet dette MÅ brukes. Enkelte spillere har opp gjennom årene brukt Porsgrunn TFC drakter, landslagsdrakter o.l. uten at dette har skapt problemer.
 
Lagkonkurranser nasjonalt har vært diskutert, men foreløpig foreligger det ikke noe planer om dette i NBFF. Derfor forholder ikke TFC Wildcats seg til dette.
 
TFC Wildcats prøver å samle alle interesserte i Skiens/Grenlands området (inkl. Sondre) og holder seg til det. Kragerø regionen vil bli Kragerøs bord, såfremt ingen spillere derifra ønsker å reise utenlands. Det er heller ingen grunn til at Kragerø BFK ikke skal kunne reise på tur, så er det sagt. Det hadde jo vært kjempe bra.
 
TFC Wildcats tror klubber er bra så lenge det kun gir skiller geografisk. At Skien har en klubb, at Kragerø har en klubb og at for eks Oslo får en klubb en gang er meget bra.
 
At mange klubber fører til splittelser mener Wildcats er rett og slett tull. Det har klubber i utlandet bevist. I Italia som det er hele 73 klubber vises det ingen tegn til splittelse. Her er det over 1000 aktive spillere(!) og er det største og mest aktive landet i verden på bordfotball. Hadde klubber vært splittende så hadde dette helt sikkert vært et hett tema i FISTF, noe det ikke er. Klubber kan ta vare på nye spillere og sørge for rekruttering. Noe som er bedre enn at et stort "forbund" tar nye spillere imot. TFC Wildcats er imidlertid enig i at hvis klubber fører til at 1-2 spillere i nærmiljøet havner utenfor, så er det et stort problem.
 
Så lenge klubbene er åpne for alle medlemmer så må man kunne etablere så mange klubber man vil. Hver enkelt spiller har da valget av å stå utenfor eller ikke. Og har da tatt valget, og har da i utgangspunktet ingenting å klage på i ettertid. At man for eks ikke kan bli med på lagkonkurransen i utlandet. Selvfølgelig burde Wildcats fremme interesse for utenlandsspill og informere om dette til potensielle nye spillere.
 
Klubben har noen retningslinjer som er satt av klubben, og disse skal for det meste følges. Klubben er selvfølgelig villige til å rette på noen av disse hvis det skulle være behov for det. Er ikke disse retningslinjene de rette for deg, så er kanskje ikke klubben den rette for spilleren.
 
TFC Wildcats foreslår at NBFF får en underavdeling, NBFF - Skien, som tar seg av den lokale driften, skaffer lokaler, driver rekruttering og klubbkvelder. Der kan medlemmer fra alle type klubber/spillere uten klubber, bli med. Det være seg Anders Grorud fra San Siro, Fredrik Rawicki fra Wildcats eller klubbløse Knut Sagafos. Dermed er alle med, selv om man for eks ikke ønsker å være medlem av Wildcats.

 
Klubbens retningslinjer:
TFC Wildcats skal...
 fremstå som en internasjonal klubb
som stiller både A og B lag i utlandet
 
 fremstå som en proffesjonell klubb
med egen hjemmeside, klubbdrakt
og profesjonalitet i utvikling av
ferdigheter. Lagfølelsen er viktig og
fremmes slik at laget fungerer godt
i utlandet
 
 fremme at det viktigste for klubben
er ikke å trene hver eneste dag, men
at hver enkelt spiller bruker den tiden
man selv vil bruke på bordfotball.
Det gode spillet kommer av seg selv
ved å spille turneringer. Det viktigste
er gløden og motivasjonen for sporten
 
 få til minst 3 utenlandsturer hvert år,
hvor hver enkelt spiller prøver å delta
på minst 1 eller 2 turnering(er)
 
 finne turer som både er lett tilgjengelige,
billige og tidspassende. (dvs. Fre-Søn)
 
 ta vare på familieverdiene. Det vil
si, bordfotballfruer og øvrig familie har
tilgang til å bli med på de fleste turer,
bare det tas opp på forhånd
 
 ha med alle i klubben når avgjørelser tas,
men klubbformannen har det øverste
ansvaret.
 
 ikke være en "oppsamlingsklubb" for
spillere som kun mangler et lag for å få
spilt søndagslagturneringen. Klubben
satser på et godt miljø på turene der alle
kjenner hverandre godt.
 
 prøve å fremme et helhetlig lag, uten
for mange bytter på laget. Har en kjerne
på for eks 3 spillere spilt tre turneringer,
så vil ikke en fjerde spiller stjele plassen
sånn uten videre. De som reiser mye skal
belønnes. Men alle slipper til uansett.
 
 ha debatt rundt laguttak. Er det uenigheter
er det formannen som har siste ordet.
 
 sannsynligvis delta på 3 eller 4
utenlandske turneringer. De norske spilles
kun av spillerne individuelt og er ikke i regi
av Wildcats.
 
 

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (3)

Vis/skjul alle tråder
Flyrode - lagt inn 08.Jul 07 23:31:51 #1
Se her ja.. Wildcats sniker seg til spalteplass så ofte de kan!! All PR er god PR eller.no!!

God artikkel som gir alle en mulighet til å delta både i klubbsammenheng og utenlandsturer. Det er opp til hver enkelt hva de ønsker.

 
Vis/skjul tråd
aggen - lagt inn 08.Jul 07 22:21:04 #2
En meget oppklarende, beroligende og gjennomført artikkel. Tror dette var det som skulle til for å roe gemyttene!  
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 08.Jul 07 13:54:56 #3
jeg vil gjerne ha korte kommentarer her om dette ser bra ut. Frode? --- Er det noen som vil diskutere noe mer utfyllende så kan min mail brukes: anders_bergane@yahoo.no.  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023