Meget velykket Astrocup 2007

Jon Henning Bergane (t.v.) tok sin første seier på over ett år etter å ha slått Lars Tore Myge 2-1
Publisert: 25. sep. 2007 av Anders Bergane

Jon Henning Bergane fant igjen seiersformelen søndag og tok hjem sin andre Astrocup tittel, i en cup som må sees på som en meget vellykket en. 14 deltagere møtte, selv om enkelte spilte første kamp på Kragerø Kino. Uansett dette var en stor suksess og et NM i Kragerø hadde vært spennende neste år.

Vi var litt tilbake til det gamle denne gangen uten plasseringskamper og B-sluttspill. Dette virket det som om de aller fleste var fornøyd med, selv om noen mente at plasseringskamper kunne være bra, om i en litt annen form. NBFF åpner for eksperimentering her med nye spille ideer. Dette kan trikses med nesten så mye man vil, siden de som spiller i et B-sluttspill er slått ut av selve turneringen, forteller sekretær i NBFF, Anders Bergane. Man trenger ikke spille 4-5 kamper i et B-sluttspill, kanskje 1 kamp er nok, avslutter Anders som vil legge inn et forslag til styret.
 
Shoot-out turneringen ble også utelatt for å roe det hele litt ned. Anders Bergane og Martin Eikalnd var to av spillerne som syntes det var godt å få litt ro på cupen. Nå kan jeg spise og slappe av mellom kampene, forteller Anders. Frode Sveinungsen var også enig i spise-aspektet.
 
Selve arrangeringen gikk knirkefritt og det var null problemer, selv om det måtte utføres en liten lyntrekning rett før start pga enkelte seine deltagere.
Kiosken var bra og man fikk slukket tørsten og sulten.
 
På det sportslige planet så det i starten ut til å bli en spennende turnering med enkelte overraskelser. Anders Bergane klarte for første gang i historien å ta et poeng fra sin eldre bror Jon Henning med 4-4, men havnet på 2. plass i gruppa med dårligere målforskjell. Kjetil Fosse måtte desverre ta til takke med siste plass i gruppa i sitt comeback på norgescupen.
 
I gruppe C hadde Lars Tore Myge en grei oppgave med å ta seg videre fra familien Eikeland. Martin Eikeland slo sønnen Arne og fulgte Lars Tore Myge til kvartfinale.
 
Gruppe A og D ble turneringens "dødens grupper". Anders Grorud tok seg greit videre fra gruppen mens Terje Ellefsen tok seg videre på målforskjell foran Christian Schulze. Fredrik Sørensen måtte desverre se seg slått med tre tap og havnet på siste plass. Dette var Fredriks første turnering siden 1995, så det var neppe noe annet å vente, selv om Fredrik har hatt noen gode treningskamper i Kragerø.
 
Gruppe D ble den mest jevne gruppen. Der gjorde Fredrik Rawicki, Trond Pedersen og Svein Arne Brekke opp om de to kvartfinaleplassene. Tre svært jevne kamper første til at Trond Pedersen og Fredrik Rawicki gikk videre mens Svein Arne Brekke måtte se seg slått og ramlet også ned fra 4. plass til 7. plass på norgesrankingen.
 
I kvartfinalene ble det svært få overraskelser. Jon Henning Bergane tok seg av Terje Ellefsen selv om det bare ble 1-0. Jon Henning hadde likevel mange nok sjanser til å vinne enda mer. Lars Tore Myge og Anders Grorud hadde overlegne seire mot hendholdsvis Fredrik Rawicki (4-0) og Anders Bergane (3-1).
 
I den siste kvartfinalen møttes Trond Pedersen og Martin Eikeland. Martin Eikeland, som har forbedret seg sterkt i det siste tapte knepent 2-3, selv om han lå bak både 0-2 og 1-3.
 
I semifinalen ble det som vanlig hett mellom Lars Tore Myge og Anders Grorud. Etter at Anders Grorud hadde ballen i stort sett hele 2. omgangen scoret Lars Tore på en kontring 2 minutter fø slutt og sikret seg finale. I den andre semifinalen vant Jon Henning Bergane greit 2-0 over Trond Pedersen.
 
I denne turneringen ble det utelatt plasseringskamper men bronsefinale ble likevel spilt. De to bronsefinalespillerne syntes kanskje ikke det var så veldig motiverende og Anders Grorud vant 5-2. Kanskje også denne kan sløyfes?
 
I finalen mellom Jon Henning Bergane og Lars Tore Myge ble det for første gang brukt to dommere. Om det fungerte vites ikke helt enda, men NBFF regner med det. Jon Henning Bergane vant til slutt 2-1 etter å ha ledet 2-0 og tok dermed sin første seier siden NM ifjor høst.
 
 
 
 
 
På premieutdelingen ble det i tillegg til de vanlige premiene også delt ut "Sinnataggprisen" (Trond Pedersen(!), "Fairplayprisen" (Arne Eikeland) og "Supermålet" (Jon Henning Bergane).
 
Dette ble som sagt en kjempebra turnering og vi gleder oss allerede til neste gang det skjer noe i Kragerø!

Astrocup 2007 | 7 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (5)

Vis/skjul alle tråder
Frode - lagt inn 26.Sep 07 00:05:48 #1
Neste år må ikke du være fyllesjuk før Astrocup, og jeg skal komme lenge før tida

Jeg tror jeg glemte subbuteo boksen min på et bord, så hvis kragerø folka har finni en Everton-preget spillerstall, så er den ikke Martin sin, men min..  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 25.Sep 07 21:22:50 #2
Kjempe turnering!!! Gleder meg til neste år allerede  
Vis/skjul tråd
Martin - lagt inn 25.Sep 07 20:17:05 #3
Vi som arrangører synes turneringen gikk greit. Tror de fleste syntes det var ok å slappe av, og desom ville spille treningskamper, kunne jo gjøre det.

Oppfordrer allikevel til innspill for å få et slags b-sluttspill neste gang, men i en annen form enn tidligere, er nå min mening.  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 25.Sep 07 14:21:29 #4
Synes det meste funka kjempebra! Greit å bli ferdig tidlig, så hvis de som ofte spiller B-sluttspill ikke synes det gjorde noe at vi droppet dette så synes jeg godt vi kan fortsette med det...

Man kan jo spille treningskamper hele tiden, og da kanskje mot folk man ikke spiller mot så ofte.
 
Vis/skjul tråd
Anders B - lagt inn 25.Sep 07 13:35:36 #5
kjempebra turnering!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023