NM 2008 referat

Arne Eikeland (t.v.) og Håkon Lunde i U19 finalen.
Publisert: 20. april 2008 av Anders Bergane

Etter at NM vinden har lagt seg så er det på tide å komme ut med en liten offisiell rapport. Mye godt spill ble det under NM i år. Desverre manglet det noen nye som hadde meldt seg på men slik har det vel alltid vært.

Selve turneringen ble gjennomført relativt hurtig med første runde allerede klokken 09:30. Det hele var nemlig ferdig før klokken 15:00 slik at enkelte fikk med seg Odd Grenland - Hønefoss på Falkum. Alle var enige om at å begynne tidlig og heller avslutte tidligere var mye bedre enn de gangene vi faktisk ikke har klart å avslutte før klokken 18:00 ute på Tveten.
 
NM ble i år spilt oppe i andre etasje på Bokbinderiet Johnsen på Kjørbekk, Skien. Det var lenge snakk om både Tveten og i Kragerø men ble til slutt arrangert på vårt helt OK, om noe varme, lokale i Skien. 
 
Noe skuffende denne dagen var at Sondre Nordjore og hans 2 nye medspillere ikke dukket opp. Det ryktes at Sondre hadde problemer med å skaffe transport ned til Skien. Roy Solheim dukket heller ikke opp selv om det var lovet for andre turnering på rad. Noen tredje blir det neppe..
 
Hyggellig er det derimot at relativt nye spillere som Arne Eikeland og Robert Ludvigsen fortsatt henger med! Arne Eikeland tapt U19 finalen mot en langt mer erfaren spiller, Håkon Lunde. 
Robert Ludvigsen imponerte tidvis med seier over Arne Eikeland og han sørget også for at Martin Eikeland måtte ha sudden death for å vinne 2-1 i finalen i B-sluttspillet. 
 
Håkon Lunde ble årets Norgesmester i U19 og har med dette utrolige 5 NM titler på rad. 3 i U15 og 2 i U19. Treningsgrunnlaget til Håkon Lunde er ikke allverdens men det er tydelig å se stadig små fremskritt. Kanskje en tur innom torsdagstreningene hadde hjulpet enda litt mer på det.
 
Martin Eikeland ble norgesmester i veteran og selv om han var eneste deltager i veteran fordi ikke Knut Sagafos kunne delta var dette likevel en fortjent premie for lang og tro tjeneste innen bordfotballen.
 
Selve Open turneringen ble gjennomført med 12 spillere. 4 grupper med 3 spillere i hver. Her ble det en veldig god og javn trekning med god spredning på nivåene. Derfor ble det også få overraskelser. Fredrik Rawicki hadde et godt resultat mot Lars Tore Myge med sin 0-0 kamp.
 
Mellom gruppespillet og sluttspillet ble det spilt shoot-out NM. Alle spillerne ble satt opp og det ble fri trekning fra åttendelsfinale til finale. Endel spillere var heldig og fikk w.o. i første runde. I første runde gikk både Jon H Bergane og Trond Pedersen på hue ut med 0-3 mot hendholdsvis Lars Tore Myge og Terje Ellefsen. I Kvartfinalen måtte blant annet Terje Ellefsen bite i det sure eplet med 0-3 mot Anders Grorud. I semifinalen vant Anders Grorud mot Svein Arne Brekke med 2-1 og Lars Tore Myge slo Fredrik Rawicki med 3-2.
 
Årets Shoot-out Norgesmester ble Lars Tore Myge med 3-2 over Anders Grorud. Dermed er den 3. shoot-out turneringen arrangert og det virker som om mange synes det er et artig innslag.
 
I kvartfinalene ble det prøvd en ny vri med å samle enere og toere fra gruppene i hver sin "bolle", altså enerne kunne møte hvem som helst toer untatt den toeren som kom fra samme gruppe. En spennende vri. Det ble også trukket i semifinalen. Likevel med denne måten blir fordelen av å være høyt på rankingen totalt fraværende.
 
Lars Tore Myge tok seg greit av Anders Bergane med 4-2 der to enorme forsvarstabber sørget for tidlig 2-0. 
Fredrik Rawicki var litt heldig og møtte Terje Ellefsen som ener i sin kvartfinale. Her stod det 1-1 etter sudden death og det måtte shoot-out til. Her dro Fredrik Rawicki det i land med 2-0.
 
Dermed var målet til Fredrik om å nå semifinale i boks. Fredrik var demotivert for en måned siden, men med uavgjort mot Norgesmester Lars Tore Myge (0-0) og semifinale plass i både Open og Shoot-out så lukter det bedre av Fredrik denne gangen. Fredrik tapte også knepent 2-3 mot norgesmester i shoot-out Lars Tore Myge etter tidligere å ha slått ut fjorårets norgesmester i shoot-out Anders Bergane.
 
I den tredje kvartfinalen nedsablet Jon Henning Bergane Svein Arne Brekke med hele 7-0. Svein Arne Brekke forteller at han tidlig ga opp etter å blant annet ha fått 0-1 etter 15 sekunder.
 
I siste kvartfinale mellom Anders Grorud og Trond Pedersen ble det svært jevnt. Trond Pedersen imponerte og holdt 0-0 i hele 35 minutter før Anders Grorud satte inn 1-0 inne i sudden death omgangen. Svært surt igjen for Trond Pedersen etter også å ha tapt på shoot-out forrige turnering mot Myge. En annen positiv ting er at det tross alt nærmer seg stadig nå!
 
I dagens første semifinale ble det nok en gang grei skuring for Jon H Bergane. Fredrik Rawicki måtte gi tapt 1-5 mot Jon H Bergane. Det stod lenge 0-0 men det raknet når målene først kom.
Jon Henning Bergane forteller at hans kvartfinale sammen med semifinalen sannsynligvis var hans beste kamper denne dagen.
 
Anders Grorud og Lars Tore Myge møttes i den andre semifinalen. Her ble det som vanlig svært jevnt. Lars Tore Myge vant til slutt 2-1 etter å ha ledet 1-0 ved pause.
 
Finalen mellom Lars Tore Myge og Jon H Bergane ble også en jevn batalje. Lars Tore ledet 1-0 ved pause. I andre omgang var det riktignok Jon H Bergane som presset på med flere store sjanser og keeper Myge måtte gjøre noen gode redninger. Bergane fikk til slutt 1-1, men ca. 15 sekunder før slutt får Myge en mulighet etter corner. Jon H lager back og Lars Tore setter ballen i mål etter hurtig spill. Lars Tore er norgesmester!
 
Årets NM ble en fin turnering med 12 deltagere som egentlig burde vært 16. Det virker som at et NM er noe "litte bitte" ekstra for spillerne i motsetning til Skien Master el.lig.
Det er nå lenge til neste turnering, Astrocup i september. Men vi håper alle klarer å holde interessen oppe hele tiden med jevnlige treningsspilling. Ikke for ofte, da går man lei. Men heller ikke for sjeldent da faller man ut og det blir vanskelig å komme tilbake.
 
Husk det er kun 2,5 måned til kanskje årets høydepunkt i Norge, Norwegian Grand Prix. 
 
NBFF og Bordfotball.no gratulerere alle vinnere av NM!
 
NM Turnering resultater
NM Shoot-out resultater

Norgesmesterskap 2008 | 6 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (1)

Vis/skjul alle tråder
Tordivel ola - lagt inn 26.Apr 08 00:46:34 #1
jeg synes at alle som deltok på nm burde få tulipan diplom  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023