Ukeboka: mandag 5. mai

Jon Henning Bergane er usikker på fremtiden.
Publisert: 05. mai 2008 av Anders Bergane

Det er på tide å få ut litt nyheter igjen. Selv om det har vært svært så rolig de siste to ukene etter NM og mange sikkert har gått litt lei, så finnes det alltid nyheter.

Sommeren kom, og bordfotball interessen blåste bort... eller?
Plutselig kom det flotte sommerværet til Norge og med ett så var kanskje ikke bordfotball så givende lenger. En lang sesong med 4 store nasjonale turneringer er ferdig, sett bort ifra selve avslutningen på sesongen, NGPIO (5. og 6. juli). Man kan kanskje heller spørre seg om en helg i mai eller tidlig i juni er bedre egnet for NGPIO. Dette har vært diskutert før, men den gang ble det ikke aktuelt pga at 17. mai helgen var eneste ledige helg i mai og juni pga utenlandske FISTF turneringer. Dette kan gjøres noe med hvis man er tidlig ute med dato til FISTF.
 
Kanskje noe å gjøre for neste år og ha turneringer fra 3. helg i september til siste helg i mai for eksempel. Det har i den siste tiden vist seg at å få motivert spillere til de rette anledningene blir verre og verre. Dermed kan kanskje en enda mer kompakt sesong med lang pause på nærmere 4 måneder om sommeren være løsningen.
 
Likevel er det fortsatt noen spillere som "trener"..
Det er 3 uker til Finlandsturen til de fire norske spillerne. Om det blir allverdens trening frem mot det er uvisst, men sannsynligheten for det er liten. Torsdag 15. mai er det den vanlige treningen på Kjørbekk i Skien og der vil nok de fleste prepareringer bli gjort før Finland for, Anders Bergane, Jon H Bergane og Sondre Nordjore. Svein Arne Brekke kjører nok hjemmetrening i Oslo eller Kragerø. I tillegg satses det på å få til en kveld hjemme hos Anders B før turen.
 
Anders Grorud ikke så lei bordfotball som ukeboka først antydet
Anders Grorud forteller ukeboka at han ikke var så lei som først antydet i ukeboka. Riktignok har det vært mye frem og tilbake med interessen de siste månedene, men Anders Grorud satser på at gleden av sporten sniker seg tilbake for fullt innen NGPIO. Anders forteller at det hele var en liten spøk for å lure vestlandsrekemannen Lars Tore Myge, trill rundt.
 
Det verserer også store rykter om at Anders Grorud signerer for TSPA White Star, der norgesvennen Jeremy Bradley spiller. Anders bekrefter ingenting men etter at han var svært nær ved å havne der for ett år siden er det naturnlig å tro at dette kan være en mulig ny klubb. Den gangen ble han snappet opp av San Siro rett foran nesen på White Star.
 
Jon Henning Bergane antyder mulig siste sesong som spiller
Jon H Bergane har i mange år vært veldig opp og ned på motivasjonen sin anngående bordfotball. Nå antyder Jon H at inneværende sesong kan være den siste "fulle" sesongen i hans karriere. Jon H Bergane har vært med på så og si alle turneringer siden 1991 og forteller at en mulig utenlandssuksess kan redde motivasjonen.
 
Blir det suksess i Finland og i Norge til sommeren kan mye forandres. Blir det tap og ikke minst dårlig spill kan det bety at jeg trapper ned. Jeg er ikke interessert i å stå timesvis hver uke for å bli bedre. Det er det verken verdt eller tid til. Noe som kan være nødvendig for å nå det høye nivået nå om dagen.
En annen ting som likevel virker motiverende er jo også at det nå blir litt hardere i toppen i Norge, se bare på Trond Pedersen, han imponerer meg virkelig om dagen, han må ha spist B&F til frokost, forteller Jon H Bergane. 
 
Ukebokas reporter minner om at 4 helge-enkeltdager i året ikke tar mer tid enn at det er verdt det hele kun for morohetens skyld. Jon H Bergane avslutter med å si seg enig i det.
 
Dette setter fart i ryktene om at Skien Wildcats jakter...
...Lars Tore Myge som er klubbløs etter denne sesongen. Han trenger en ny klubb og mest nærliggende er å tro at Skien Wildcats kan være aktuell. Skien Wildcats har 7 spillere i stallen, men med liten deltagelse av Kjetil Fosse (pga jobb) og en ikke fullt så aktiv Jon H Bergane neste år, kan føre til at Skien Wildcats trenger en ny spiller. Formann i Skien Wildcats, Anders Bergane, røper ingenting bortsett fra at det snakkes litt løst og fast i miljøet.
 
Tips til styret!
Sekretær Anders Bergane kommer til slutt med noen tips som kan redde eventuelle nedgående sommer bordfotball interesse:
 
1.  Slå deg til ro med at bordfotball er noe man blir lei av innimellom, som alt annet. Når motivasjonen svikter, legg det helt vekk og ikke tenk så mye på at "nå er jeg jammen lei", ikke heng deg opp i det. Ta det som et naturlig og helt vanlig tegn og vent til interessen kommer igjen.
 
2. Ikke bruk mer tid på bordfotball enn du selv føler for. Det kan være like gøy og kun spille turneringer eller kun spille treningskamper hvis innstillinga på forhånd er deretter. Har man ikke trent noenting før en turnering er det også naturlig å spille dårlig. Bli derfor ikke drittlei pga det.
 
3. Innføre "tightere" offisielle NBFF sesonger. Slutten av september til slutten av mai. 4 måneders ferie. 
 
4. Offisielle treningskvelder i klubben har kanskje mest godt av å følge NBFFs sesong. 
 
5.  Infinn deg med og forstå at NBFF ikke har 100 spillere og ikke kommer til å få det, dermed er det heller ikke sannsynlig å få oppleve turneringer som overgår hverandre hver eneste gang og at 5 nye fjes dukker opp stadig vekk. Nye spillere er vanskelig å få med. 1 av 10? 1 av 15 kanskje.
 
6. Bordfotball skal være gøy og moro. Er det ikke det, burde man tenke hvorfor det ikke lenger er det og hvorfor det eventuelt var mer givende før.
 
 
Ukeboka kommer jevnlig ut ca. hver uke (derav navnet: UKEBOK)
Følg med og nyt sommer-vår været!

 

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (6)

Vis/skjul alle tråder
Sondre - lagt inn 15.May 08 12:44:40 #1
Må ha med meg drakta til brekke hjem så den kan bli trykt før Finland neste helg. Tar med de andre draktene ned i dag.
Funka ikke å kommentere artikkelen over så jeg tok det her.
Jeg er klar for en match eller to i kveld i hvertfall.  
Vis/skjul tråd
Lars T - lagt inn 06.May 08 16:40:46 #2
Det blir nok vanskelig med tanke på Finland....  
Vis/skjul tråd
ola thune - lagt inn 06.May 08 13:37:08 #3
har vestlandsrekemannen hostet opp spillegevinster til finland tur?  
Vis/skjul tråd
anders b - lagt inn 06.May 08 12:16:34 #4
skien wildcats news er ikke så ofte nei.. det burde jeg ha hatt med på sidene her minner også om spilling neste torsdag..!  
Vis/skjul tråd
Martin - lagt inn 06.May 08 00:00:14 #5
Godt skrevet, Anders. Bordfotball er jo artig da! Er man drittlei en periode, ta bare en pause. En gang bordfotballspiller, alltid bordfotballspiller.....  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 05.May 08 16:11:29 #6
Fint med noe nytt å lese Se forøvrig subbuteo news for skryt av Skien Wildcats!!! Flott jobba gutter  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023