Helsinki 2008, rapport del 2

Publisert: 27. mai 2008 av Anders Bergane

Helsinki turen ble som kjent en meget suksessrik tur der de norske spillerne ble inspirert og motivert igjen. Gløden før turen var kanskje ikke den aller beste. Men turen fikk virkelig på plass motivasjonen igjen! Det lover bra for NGPIO..

Helgens tur til Helsinki ble en meget fin tur som vil huskes svært lenge. Det var utrolig enkelt og billig å komme dit og finnene var svært behjelpelig med transport fra flyplass, til hallen, fra hallen og til flyplass. Været var upåklagelig uten en eneste sky hele helgen. Byen var livat og finnene var svært imøtekommende og ikke minst svært fairspillende.
 
Selve turneringen ble perfekt gjennomført med null tidsforsinkelser og flotte baner. Det virket nesten som at de hadde gjort dette endel ganger før. Til og med dataoppsettet var bedre enn Tilgners, som vi er vant med i Norge.
 
De finske gutta var også svært fornøyd med utenlands besøk og det virket som om de fikk enorm inspirasjon av dette.
 
Det viste seg at nivået på finnene var bedre enn forventet, selv om noen skuffet. De fleste finner har en noe merkelig stil med å prøve vanvittig mye på kjappe gjennomspill og ellers lite taktikk i angrep. De lyktes noen ganger men mesteparten endte med ville pasningsskudd fra egen banehalvdel og opp til 5-meter. Mye stoppet pga fornuftig forsvarsspill av de norske. Likevel så hadde de hevet seg endel fra vi så de sist i Norge og i Danmark og nivået var langt bedre enn man hadde ventet på forhånd. 
 
Teemu Sihvola og Marko Karhunen var kanskje de aller beste og også de som spilte mest med "europeisk" stil. Det var mange av de bedre som hadde store problemer med disse to spillerne. Blant annet Jon H Bergane som måtte ha shoot-out for å slå Teemu Sihvola i semifinalen.  
 
Mest spennede var turen kanskje for Anders Bergane og Svein Arne Brekke som virkelig fikk føle hva det vil si å "karre" seg videre med knepne seire etter knepne seire. Utrolig artig for de to å få en semifinale hver.
 
Også Jon Henning Bergane fikk en dose inspirasjon med seier og andre plass. Søndagen var ikke like god for Jon som lørdag. Kanskje litt negativt siden Grand Prix var på søndag og den ga mest poeng.
 
Sondre Nordjore fikk også tatt seg videre en av dagen med 2-0 seier mot Grønfors etter en noe fuktig bytur kvelden før. Etter barragen, der Sondre gikk ut ble resten av dagen tilbragt på sofaen ved kiosken.
 
 
Landskamp:
Finland - Norge 1-3
Anders Bergane - Marko Karhunen 4-0
Jon H Bergane - Marko Tiikkaja 8-1
Svein Arne Brekke - Juha Sihvola 6-0
Sondre Nordjore - Teemu Sihvola 0-1
 
Det ble regelrett overkjøring i lørdagens landskamp. Hverken finnene eller nordmennene hadde nok regnet med slike sifre. Eneste seier for finnene kom mot Sondre da Teemu Sihvola scoret 15 sekunder før slutt. Teemu Sihvola er som tidligere nevnt eldste bror og best av de to Sihvola brødrene.
 
Jon H Bergane knuste regjerende finsk mester hele 8-1. Det visste seg i ettertid at nettopp han var finsk mester var litt merkelig. Finnene sa likevel også at det dengang hadde vært en overraskelse.
 
Svein Arne Brekke nedsablet Juha Sihvola hele 6-0 i sin kamp mens Anders Bergane spilte sin beste kamp for helgen og slo Marko Karhunen 4-0.
 
Lørdagen..
Lørdag var det international open og resultatene var som følger for de norske:
 
Jon H Bergane - J-P Hölttä 7-0
Jon H Bergane - Kai Grönfors 7-1
Jon H Bergane - Kari Hakkarainen 4-0
 
Anders Bergane - Juho Sihvola 1-0
Anders Bergane - Ile Tuominen 7-0
Anders BerganeSondre Nordjore 1-0
Sondre Nordjore - Ile Tuominen 4-0
Sondre Nordjore - Juho Sihvola 1-2
 
Svein A Brekke - Jere Tuominen 10-1
Svein A Brekke - Teemu Sihvola 3-1
Svein A Brekke - Wille Hölttä 2-0
 
Anders, Jon og Svein Arne videre med 3 seire hver. Sondre ut etter en seier.
 
I gruppespillet var det ikke store overraskelser. Jon knuste alle, Anders vant 1-0 såvidt mot både Juha Sihvola og Sondre etter en svært haltende start på helgen. Sondre tapte knepent både mot Anders og Juha Sihvola og gikk ut. Mens Svein Arne igjen vant begge sine kamper mot blant annet Teemu Sihvola med 3-1 som var et godt resultat.
 
BARRAGE                    
Anders Bergane (NOR) 0 - 1 Teemu Sihvola (FIN)        
Svein A Brekke (NOR) 3 - 0 Juho Sihvola (FIN)          
Vesa Kouvonkorpi (FIN) 1 - 2 Jani Mustonen (FIN) e.t.    
J-P Hölttä (FIN) 0 - 7 Marko Karhunen (FIN)        
           
           
QUARTER FINALS                    
Philippe Hipfinger (BEL) 1 - 1 Marko Karhunen (FIN) s.o. 3-1  
Teemu Sihvola (FIN) 3 - 1 Miku Leppälä (FIN)          
Anders B Hansen (DEN) 1 - 2 Svein A Brekke (NOR) e.t.    
Jani Mustonen (FIN) 1 - 2 Jon H Bergane (NOR)        
           
SEMI FINALS                    
Philippe Hipfinger (BEL) 0 - 0 Teemu Sihvola (FIN) s.o. 3-1  
Svein A Brekke (NOR) 2 - 5 Jon H Bergane (NOR)        
           
FINAL                    
Philippe Hipfinger (BEL) 1 - 3 Jon H Bergane (NOR)
 
I Barragen tapte blant annet Anders Bergane mot Teemu Sihvola etter å ha kommet bak med 0-1 tidlig og en dårlig 1. omgang. I andre omgang satt spillet bedre, men etter et massivt press og kanskje 6-7 kjempe sjanser ble det likevel tap og ut for denne dagen. Svein A Brekke slo her Juha Sihvola som Anders hadde hatt i gruppa si med 3-0.
 
I Kvartfinalen måtte blant annet Phillippe Hipginger ut i shoot-out for å slå Karhunen. Svein A Brekke slo Buhl etter sudden death etter først å ha kommet bak 0-1 for så å score på langskudd ett minutt før slutt. I sudden benyttet han seg av et hull i Buhls forsvar og satte inn vinnermålet. Svein A sier at Buhl hadde flest sjanser, men ikke av de helt store sjansene.
Jon H Bergane vant også i kvartfinalen, med knepen 2-1 seier over Jani Mustonen.
 
I semifinalen måtte Hipfinger igjen ut i shoot-out, denne gangen mot Teemu Sihvola. Hipfinger vant og det skulle til slutt vise seg at Teemu gikk ut i semifnalen begge dagene, begge dager via shoot-out tap.
Jon H Bergane slo i semifinalen Svein A med 5-2. Brekke kom tidlig bakpå og tapte greit.
 
I finalen møttes Jon H Bergane og Phillippe Hipfinger. Jon fikk tidlig 2-0 og ledet 3-0 før Phillippe reduserte rett før slutt.
 
Søndagen..
Søndag var det grand prix og resultatene var som følger for de norske:
 
Anders Bergane - Miku Leppälä 3-2
Anders Bergane - Teemu Sihvola 3-1
 
Sondre Nordjore - Marko Karhunen 0-6
Sondre Nordjore - Kai Grönfors 2-0
 
Jon H Bergane - Wille Hölttä 9-2
Jon H Bergane - Marko Tiikkaja 9-1
 
Svein A Brekke - J-P Hölttä 2-0
Svein A Brekke - Vesa Kouvonkorpi 1-0
 
Anders, Jon og Svein Arne videre med 2 strake seire. Sondre videre med en seier.
 
I gruppespillet fikk Anders revansje for det sure 0-1 tapet dagen før og slo Teemu Sihvola i en god førstekamp med 3-1. Sondre karret seg videre med 2-0 over Kai Grøfors, og Jon H knuste sin gruppe med 18-3 i målforskjell på to kamper. Svein A Brekke fikk også holde nullen med 3-0 på to kamper.
 
BARRAGE                    
Juho Sihvola (FIN) 0 - 6 Teemu Sihvola (FIN)        
Jani Mustonen (FIN) 2 - 0 Sondre Nordjorde (NOR)        
Anders Bergane (NOR) 4 - 3 Vesa Kouvonkorpi (FIN)        
Svein A Brekke (NOR) 1 - 1 Kari Hakkarainen (FIN) s.o. 1-2  
Marko Karhunen (FIN) 0 - 0 Timo Ekholm FIN) s.o. 2-0  
Marko Tiikkaja (FIN) 1 - 4 Anders B Hansen (DEN)        
           
           
QUARTER FINALS                    
Philippe Hipfinger (BEL) 1 - 1 Anders B Hansen (DEN) s.o. 3-2  
Anders Bergane (NOR) 2 - 2 Jani Mustonen (FIN) s.o. 3-1  
Teemu Sihvola (FIN) 3 - 0 Kari Hakkarainen (FIN)        
Marko Karhunen (FIN) 0 - 2 Jon H Bergane (NOR)        
           
SEMI FINALS                    
Philippe Hipfinger (BEL) 2 - 1 Anders Bergane (NOR)        
Teemu Sihvola (FIN) 2 - 2 Jon H Bergane (NOR) s.o. 1-2  
           
FINAL                    
Philippe Hipfinger (BEL) 4 - 3 Jon H Bergane (NOR)
 
I Barrage ble det exit for Sondre mot Jani Mustonen med 0-2. Anders Bergane hadde store problemer med Vesa Kouvonkorpi etter å ha ledet 1-0, så ligget under 1-2, så ledet 3-2 før det ble 3-3 et minutt før slutt. Slapt forsvar, men satte inn 4-3 20 sekunder før slutt.
 
Svein A Brekke tapte på shoot-out mot Kari Hakkarainen etter å ha ligget under 0-1 store deler av kampen. 1 minutt før slutt ordnet Brekke ekstraomganger. I ekstraomgangene hadde Brekke store sjanser og 6-7 cornere. Likevel døde det ut i shoot-out der Brekke tapte etter dels dårlige skudd og dels meget godt keeperspill av Kari Hakkarainen.
 
I kvartfinalen spilte Anders 2-2 mot Jani Mustonen etter å ha utlignet på overtid(!) 15 sekunder før slutt. Kampen ble stoppet midtveis pga, brekt keeper. Sudden death døde hen til shoot-out. Her viste Anders at skuddene han har trent på lenge kom til hans fordel. Anders satte inn skudd 1, 2 og 4, mens 5. skudd trengtes ikke å bli tatt.
 
Jon H Bergane vant i kvartfinalen 2-0 over Marko Karhunen og syntes at Marko var en god forsvarsspiller, men at angrepet ikke var allverden.
 
I semifinalen måtte Jon H Bergane ut i shoot-out etter 2-2 etter ekstraomganger. I shoot-outen var det ikke allverdens skyting, men Jon vant til slutt 2-1.
 
I den andre semifinalen kom Phillippe Hipfinger tidlig foran med 2-0 men det ble kamp igjen når Anders reduserte til 1-2 i andre omgang. 15 sekunder før slutt hadde Anders et åpent skudd rett foran mål med 20 cm avstand mellom spiller og ball. Anders var sikker på mål men skuddet havnet i tverrligger og ned på strek. Det ble tap.
 
I finalen fikk Jon H Bergane store problemer med Phillippe Hipfingerog kom bak 0-2 tidlig. Phillippe Hipfinger spilte godt og ledet 4-2 før Jon reduserte til 3-4 i sluttminuttene. Dermed ingen reprise fra gårsdagen.
 
Det viste seg til slutt at både Anders Bergane og Sondre Nordjore hadde gått av finske fuktige netter. De spilte best på søndagen, mens både Svein A Brekke og Jon H Bergane spilte dårligere på søndag, mye takket være bylivet kvelden før(??)
 
 
Denne turen var som sikker mange har forstått nå til stor inspirasjon! Derfor er det gledelig at det snart er Norwegian Grand Prix. Sett av 5. og 6. juli folkens!
       
 

 

Helsinki 2008 | 39 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (8)

Vis/skjul alle tråder
anes b - lagt inn 30.May 08 16:17:45 #1
sjekk dagens ukebok. kommer ikveld  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 30.May 08 14:09:16 #2
Fikk akkurat melding fra Hipfinger, han kommer til GP/IO sammen med Adrian Ritoridis Begynner å få en bra liste med utlendinger nå, mangler bare endel nordmenn da

Grorud: Vet du åssen det blir med Jeremy? Og hva med spillere fra San Siro??  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 29.May 08 08:53:57 #3
På sitt beste så er nok de nestbeste norske bedre enn de finske, men slipper man litt opp så blir det værre. Brekke gikk ut mot Hakkarainen, Shivola ga flere problemer. Men kanskje den viktigste grunnen til at det blir anderledes er at man ikke kjenner spillerne og blir usikker når ting kanskje ikke fungerer og får mål imot. Dessuten var vel også Hipfinger en spiller jeg bør slå 9 av 10 ganger men tapte altså på søndag....  
Vis/skjul tråd
Sondre - lagt inn 29.May 08 00:08:15 #4
Kjempetur, både spiller og gallamessig.
Selv om det var et par kamper som jeg helst skulle sett andre resultater på syntes jeg nivået passet meg utmerket, der man fint kunne spille jevnt med de fleste. Utelivet i Finland viste seg å være helt topp og en tørst vest-tele integrerte på beste vis. Vil definitivt reise tilbake dit.  
Vis/skjul tråd
anes b - lagt inn 28.May 08 23:19:49 #5
synes jo de var gode de beste finnene. men de ble jo også slått bra i enkelte kamper. sihvola 3-1(både meg og brekke) tapte 0-1 den ene dagen, men ikke fortjent synes nå jeg... karhunen slo jeg 4-0. jani mustonen slo jeg, om bare såvidt. så vil vel si at vi nest beste i norge stort sett er bedre..  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 28.May 08 22:36:46 #6
Stusser litt over bildene!? Synes jeg skimter både telefonbruk og ølinntak mens man kjører??  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 28.May 08 22:35:24 #7
Dette var en kjempetur etter min mening. Og absolutt noe å tenke på til neste år for flere nordmenn. Da vil det sikkert også bli enda noen flere utlendinger.

Selv om nivået ikke var kjempehøyt så ligger det på et nivå som vi ikke har her i Norge. Ihvertfall for min del. I Norge er det stort sett spillere som jeg slår 99 av 100 ganger (untatt de to andre på topp seff) Mens i Finland er det kanskje spillere som man slår 8 av 10 ganger, f.eks Shivola, Karhunen etc...  
Vis/skjul tråd
Svein Arne - lagt inn 28.May 08 22:33:21 #8
Veldig bra oppsummering av turen, Anders!  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023