Norwegian GP/IO 2008

Anders Groud (t.v.) tapte i finalen lørdag mot Jon Henning Bergane
Publisert: 07. juli 2008 av Anders Bergane

Etter en særdeles usikker og noe ubestemt forbredelses tid før NGPIO, så snudde alt rett før. Når det i tillegg ble norske vinnere begge dager, ble det hele en perfekt helg!

Forberedelser
Forbredelsene før turneringen hadde ikke vært altfor store denne gangen. Dels fordi man så at antallet deltagere ikke ble allverdens denne gangen og dels fordi motivasjonen og iveren til å jobbe så vanvittig mye med dette "prosjektet" ikke var helt tilstede iår. Men den kanskje aller største grunnen var nok at arrangørstaben har fått svært god erfaring og ro til å gjennomføre gode turneringer. Så også denne gangen..
 
Tidlig i uken ble det lenge snakket om at Bokbinderiet Johnsen kunne bli stedet for å spille siden antallet så ut til å havne på 13-15 spillere. Men etterhvert som dagene gikk så ble antallet til slutt nærmere 20 og Tveten så ut til å bli stedet.
Likevel, onsdag så var Anders G og Anders B nede på Clarion Collection Hotel Bryggeparken i Skien for å høre om et lokale. Det hadde de til den litt stive prisen 3000 kroner dagen. Anders G forhandlet seg frem til en fin pris på 1000 kroner dagen, noe som lå rundt det man hadde råd til.
 
Spillestedet var helt perfekt! Flunkende nytt, storskjerm, air condition, uteplass, internett tilgang og stor avansert stereo. Med andre ord et utrolig enkelt sted å være med tanke på arrangering. Dette skal prøves på norske turneringer også!
 
Det sportslige
Det ble mange spennende kamper gjennom helgen, mye pga jevnt nivå blant de aller fleste av spillerne. Ingen riktige toppspillere var i Skien denne helgen, derfor ble det tidlig tydelig at de tre store nordmennene Anders Grorud, Lars Tore Myge og Jon Henning Bergane ville dominere.
 
Anders Grorud hadde slitt lenge med spillet sitt før NGPIO og hadde spilt lite. Dette fikk han nok merke. Men han fikk likevel en 2. plass på lørdag. Lars Tore Myge ble søndag mester for første gang i karrieren i en internasjonal turnering. Lørdag vant Jon H Bergane meget fortjent etter godt spill hele dagen. Men søndag var det bråstopp.. Men selv med bråstopp ble det semifinale for Jon.
 
Anders Bergane og Terje Ellefsen var to av de andre norske spillerne som klarte kvartfinale. Terje Ellefsen slo Bradley i barrage etter å ha puttet et nydelig mål i sudden death men tapte så i kvarten mot Jon H Bergane. (riktignok kun med 1-2). Anders Bergane tapte 0-3 i kvarten mot Anders Grorud på lørdag.
 
Av de andre spillerne så kan vi nevne at Kjetil Fosse spilte Barrage begge dager og sanker poeng til verdensrankingen.
 
Sondre Nordjore, Thomas Flaaten Fredriksen, Robert Ludvigsen, Håkon Lunde, Trond Pedersen og Frode Sveinungsen havnet desverre i "gruppen" med spillere som ikke gikk videre fra gruppa noen av dagene.
 
Likevel kan vi nevne småfrekke resultater som Kjetil Fosse - Robert Ludvigsen 6-3, Christian Emil - Håkon Lunde 2-2.
 
Ellers av kvalitet i løpet av helgen så imponerte Anders Buhl-Hansen med knapt tap i finalen etter å ha slått Grorud 3-1 og Hipfinger i neste runde. Lørdag var Buhl-Hansen desto dårligere med blant annet 1-9 tap mot Jon H Bergane i semifinalen. Ellers så lå kvaliteten blant spillere som Hipinger, Bradley, Tilgner og Ritoridis på det vanlige og kjente.
 
Det ble også spilt U19 turnering begge dager. Her havnet Håkon Lunde sist begge dager men spilte tidvis jevnt mot spillere som spiller langt mer enn Håkon Lunde selv gjør om dagen.
 
Norwegian GP and IO 2008, full results
 
Galla og det spesielle været 
Fredagen ble ikke så kaotisk som tidligere mye med hensyn til at ikke så mange utenlandske spillere overnattet hjemme hos de norske spillerne. Dermed ble det mer tid til forbredelser til turneringen.
 
Kun Jeremy Bradley og Marcus Tilgner bodde hos president Grorud mens Lars Tore Myge ble innlagt på Skien Wildcats hovedkvarteret  i Johan Christies gate.
 
Været denne helgen var svært variabelt! 30 grader og full sol og høy luftfuktighet på fredag og lørdag. Søndag var det 15 grader og pøsregn. Heldigvis så kom ikke det verste regnet før søndagen. Lørdag kveld ble det nemlig arrangert Galla hos Anders Grorud på Falkum for alle deltagerne. Noen fikk litt for mye og fikk svi for det med en gang mens andre forsynte seg også for mye men fikk ikke svi før utpå søndagen. Festlig var det i alle tilfeller.
 
"Kjernen" svikter ikke NGPIO 
Det viser seg at det har etablert seg en fast gruppe som kommer igjen og igjen til Norge for å spille bordfotball. Denne gruppen utvikler seg stadig og blir stadig større. Noen kommer bare en gang for å kombinere litt med ferie mens andre kommer igjen. Det viser seg at de aller fleste er klar over prisnivået her i Norge og synes det er greit nok og lar ikke det påvirke. Selv om helt sikkert mange velger å la være å reise hit pga dette.
 
Hyggelig er det også å se at spillere som Sveinungsen, Fosse, Flaaten Fredriksen, Lunde og Ludvigsen kjenner sin besøkelsestid og kommer på disse store arrangementene! Spillere som ikke nødvendigvis alltid er med.
 
De norske spillerne henger fortsatt med, men hvor lenge..? 
Nivået på de utenlandske spillerne denne gangen var ikke like bra som de foregående årene, men likevel viser de norske at de hører med ganske langt oppe på nivåskalaen i bordfotballverdenen. To norske vinnere er meget bra. Dessuten hadde flere av de andre norske gode resultater.
 
Terje Ellefsen imponerte søndag og opprettholder med dette forhåpentligvis en glød som han kanskje kan smitte over på de andre i Kragerø.
 
Jon H Bergane varslet under NGPIO at kanskje NGPIO kunne være hans avslutningsturnering, men forhåpentligvis så vil Skien Wildcats være motivator for han enda en god stund. 
Lars Tore Myge har fått blod på tann og varsler storsatsning blant annet frem mot Europa Cup for lag, der Wildcats er sannsynlig ny klubb for han.
 
Anders Grorud har allerede signert for TPS White Star og vil spille sammen med blant annet Adrian Ritoridis og Jeremy Bradley.
 
NBFF og alle rundt bordfotballen i Norge håper slike turneringer er med på å motivere til videre satsing og spill i år etter år. La oss håpe på en fin Astrocup i september hvis forholdene i Kragerø er klar for det!

Så hvis noen skulle være i tvil, du som ikke var der, du burde vært der!
Neste år satser vi kanskje på en helg noen uker tidligere, men hallen, ja den er allerede spikret!
 
 

NGPIO 08 | 27 bilder

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (8)

Vis/skjul alle tråder
Thore Hushode - lagt inn 19.Jul 08 05:05:50 #1
Jeg spurter så godt jeg kan, min støvsuger suger mer en sugeren til sugesen sugde før den virkelig begynnte å suge.  
Vis/skjul tråd
Rø Lpekuse - lagt inn 19.Jul 08 05:00:10 #2
Nei de har vi ikke mer igjen av, har også gått tom for pyntelys med duft etter at vi hadde besøk av en agressiv nisselignende fyr her forleden.  
Vis/skjul tråd
Pung Rotta - lagt inn 19.Jul 08 04:58:12 #3
Har de pølse med grovt proteinholdig brød i Røldal ?  
Vis/skjul tråd
Peder Parafin - lagt inn 19.Jul 08 04:56:28 #4
Vi brygger ølet vårt på sjøormhaler og snerk fra rompa til kåre kommersakte, men han kommer når han må. Fikk ikke taxi, eller fikk, men det kosta skjorta, mer eller mindre 7000, følte det ble litt mye, eller..........  
Vis/skjul tråd
Hønse Laila - lagt inn 19.Jul 08 04:51:34 #5
Ragna Rekkverk! Jeg beveger meg ikke ned i Pelles kjeller før dere fjerner pynteduft lysa og temaputene. Måtte dere alle bli forgiftet av ukens oppkvikker red.am (se bloggen til anders b.)  
Vis/skjul tråd
Ragna Rekkverk - lagt inn 18.Jul 08 23:19:34 #6
Det blir spelling i Pelles kjeller imåra, håper hønse Laila kommer.  
Vis/skjul tråd
FredrikR - lagt inn 16.Jul 08 17:43:01 #7
Ikke la det bli slik sommel som i år da  
Vis/skjul tråd
Jon H - lagt inn 16.Jul 08 14:31:42 #8
Hvis man skal arrangere til neste år også, så bør man finne en helg som passer ganske snart. Det fylles opp på kalenderen og det er ikke så mange ledig helger igjen...  
Vis/skjul tråd
Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023