Lumbago Cup '19

Små menn store baller. (Foto: Svein Arne Brekke)
Publisert: 12. des. 2019 av Terje Ellefsen

Syv spillere deltok i historiens første Lumbago Cup i bordfotball. Turneringen var spesialdesignet for nybegynnere og andre som trengte en (re)introduksjon til spillet.

«Elitespillere» dømte kampene og gav nyttige tips i forhold til regler, flikketeknikk og taktikk. To av spillerne var helt ferske (Heimdal og Aabøe) mens fire stykker gjorde comeback (F. Ellefsen, Hokholdt, Sørensen og Schjølberg). Den garvede storspilleren Schulze valgte å stille til start da han trengte matchtrening før selve rosinen i pølsa senere på dagen; Astro Cup ’19.

Rammen rundt Lumbago Cup og Astro Cup var helt topp. Kragerøgutta med Frode Ellefsen i spissen hadde fikset alt fra gratis kaffe, kiosksalg, resultatservice på storskjerm, optimale baneforhold og ikke minst det som må ha vært det mest rikholdige premiebordet i NBFFs historie! Vi nevner i fleng; sekk fra Sparebanken Sør, opphold for to på Kragerø Resort, airPods, JBL høyttalere (Flip4 og Go!), trådløs mobillader, gavekort fra Langesund Quality Hotel, Adidas fotball, lue fra ICE og mye, mye mer! Vinneren av Astro Cup kunne velge seg én premie, deretter ble de øvrige tingene trukket vilkårlig ut.


GRUPPESPILL

I gruppe A ble det som ventet Schulze og Hokholdt som sikret seg semifinalebillettene. Heimdal og Schjølberg viste begge lovende takter, men måtte til slutt nøye seg med henholdsvis 3. og 4. plass med ett poeng hver. Hokholdt imponerte fra første flikk og er nok allerede nå å regne med på det «nest beste»-nivået i Norge. I gruppefinalen vant erfarne Schulze 3-1 over Hokholdt i en fartsfylt og god kamp.

I gruppe B vant storfavoritten Sørensen sine to kamper forholdsvis greit. I det siste oppgjøret i gruppa var det duket for en skikkelig knokkelkamp. Aabøe ville gå videre til sluttspillet med uavgjort, mens F. Ellefsen måtte ha alle tre poengene. F. Ellefsen spilte bra og hadde ballen mye, men Aabøes «park the bus»-taktikk fungerte til punkt og prikke. Ved én anledning vartet Aabøe til og med opp med en susende skuldertakling på sin motstander, en manøver vi ikke har sett maken til siden Per Simens glansdager ved Subbuteo-bordet. Den spennende bataljen endte til slutt 0-0 og dermed var Aabøe klar for semifinale.


SEMIFINALER

Schulze hadde grei kontroll på Aabøe i den første semifinalen og vant relativt komfortabelt 2-0. Kampen mellom Hokholdt og Sørensen ble derimot svært jevn, med mange farlige sjanser og skudd til begge to. Førstnevnte hadde nok litt mer dreis på avslutningene og det utgjorde nok forskjellen på de to kamphanene i dette oppgjøret. 2-1 i favør Hokholdt ble det endelige resultatet.


FINALE OG BRONSEFINALE

Sørensen hadde ingen problemer mot Aabøe i bronsefinalen og innkasserte til slutt en solid 5-0 gevinst. I finalen møttes Schulze og Hokholdt og dette ble en meget spennende affære. Schulze kom best i gang og ledet 1-0 til pause. I andre omgang spilte Hokholdt meget bra og utlignet til 1-1 omtrent midveis. Kampen bølget så litt frem og tilbake før Schulze fikk den avgjørende scoringen da det gjenstod ca. 3 minutter på kampuret. Alt i alt en fortjent seier til Schulze som gjorde en veldig god kamp, men all honnør også til Hokholdt for solid innsats. Topp 4 ble dermed: 1. Schulze 2. Hokholdt 3. Sørensen og 4. Aabøe. Vi gratulerer!

..
.

** Resultater fra turneringen her. Fotoalbum fra Lumbago Cup og Astro Cup 2019 her.
** Lumbago Cup og Astro Cup teller både som NBFF og WASPA turneringer. -> Se link her.
** Kampene ble spilt over 2x10 minutter (ikke 2x15 som normalt, for å spare tid slik at vi rakk to turneringer på én dag).
** F. Ellefsen og Schjølberg hadde ikke spilt siden ca. 1993.
** Sørensen og Hokholdt hadde ikke spilt på over 10 år. De hadde dog fått spilt litt den siste uken før turneringen.
** Flere skuelystne og kaffetørste var innom (15-20 stk?). Noen av dem fikk også prøvd seg på noen flikk på vår treningsbane. Et par-tre treningskamper ble også spilt, blant annet mellom Hokholdt og Schjølberg.
** Takk til T. Pedersen som lånte oss fire feiende flotte baner.
** Vi vil også takke Juni, Celine og Rikke som var superflinke kioskjenter. De hadde til og med laget kaker kvelden i forveien og solgte totalt sett for godt over 600 kroner. En liten shoot-out turnering fikk de også tid til (Juni vant).
** Kommer snart! Artikkel om Astro Cup ’19..

..
.

 

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)

Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023