Astro Cup '19

Gult er kult. Schulze (t.v.) mot Hokholdt. I bakgrunnen: V. Guimaraes (t.v.) og Aabøe. (Foto: T. Ellefsen)
Publisert: 26. des. 2019 av Terje Ellefsen

For første gang siden 2007 kunne Kragerø BFK ønske velkommen til Astro Cup i bordfotball. Syv deltagere stilte til start i en turnering som vil bli husket for mye godt spill, topp stemning og flotte premier.

Astro Cup har sine røtter fra bordfotballens storhetstid i Norge på det glade 90-tallet. Turneringen var den første i sitt slag som kun ble spilt på Astropitcher. Mye har forandret seg siden den gang; regler, spillefigurer, baser, poleringsutstyr, keepere osv. - men Astropitchene er de samme som før.


GRUPPESPILL

Gruppe A bestod av Brekke, Schulze, Hokholdt og Eikeland. Førstnevnte vant alle sine tre kamper og ble med det en klar gruppevinner. Eikeland derimot hadde ikke spilt eller trent siden sist turnering (NM '18) og røk på tre strake tap. Den sympatiske Kragerømannen tok dog de noe skuffende resultatene med godt humør. I kampen om 2. plassen i gruppa møttes Hokholdt og Schulze. For tredje gang for dagen ble det et spennende oppgjør mellom de to Kragerøgutta, og nok en gang var det Schulze som trakk det lengste strået; 2-1 ble notert i historiebøkene etter kampen.

I gruppe B ble det J.H. Bergane som gikk til topps. Han spilte meget godt og vant på overbevisende måte mot Sørensen. I matchen mot T. Ellefsen ble det jevnere. Bergane ledet 2-0 til pause, men Ellefsen gav ikke opp og klarte til slutt uavgjort 2-2. I den siste kampen i gruppa møttes de tidligere naboene Ellefsen og Sørensen. Ellefsen vant 4-1 men Sørensen viste gode tendenser spesielt i angrep. Den gamle juniormesteren fra NM '94 blir nok vrien å møte når han får litt mer matchtrening.


SEMIFINALER

Brekke møtte Ellefsen i den første semifinalen. Brekke startet kampen friskt og scoret etter bare 2-3 minutter med et presist skudd nede i hjørnet. Etter dette hadde Ellefsen ballen mest og kom til en god del sjanser, men klarte aldri å overliste Brekkes gode forsvar og keeper. Det ble dermed 1-0 til Brekke, for øvrig hans fjerde kamp på rad for dagen uten baklengs. Imponerende! Semifinale nummer to stod mellom Schulze og Bergane. Mange holdt en knapp på Schulze før denne kampen, men Bergane skulle vise seg å bli litt for sterk. Schulze slet etter eget utsagn både i forsvar og angrep og tapte til slutt 4-0.


FINALE OG BRONSEFINALE

I bronsefinalen møttes Schulze og Ellefsen. Schulze var nok litt sliten etter å ha spilt hele 9 (!) kamper før bronsefinalen og spilte ikke så godt som han pleier. Ellefsen spilte bra og vant forholdsvis greit 2-0. I finalen var det duket for et oppgjør mellom Brekke og Bergane. Dette ble en meget god kamp med mye godt spill og mange mål. Brekke startet best og scoret først. Deretter utlignet Bergane til 1-1 som også var pauseresultatet. I andre omgang tok Bergane ledelsen 2-1 men Brekke kom raskt tilbake og scoret 2-2 på et fint skudd. Når det gjenstod 3-4 minutter så banket Bergane inn den viktige 3-2 scoringen, og like før slutt satte han også inn 4-2. Kampen «levde» altså nesten hele veien, og de mange skuelystne (10-12 stykker?) fikk se en svært spennende og underholdende kamp. Flott reklame for bordfotball!

Til tross for tap i finalen var Brekke godt fornøyd med eget spill, noe han hadde all grunn til å være. Vi må også berømme kampens dommer Eikeland som ledet det hele på en forbilledlig måte. Vi gratulerer Bergane med en velfortjent 1. plass i årets Astro Cup! Nr. 2 ble altså Brekke, nr. 3 Ellefsen og nr. 4 Schulze. Til sammen 11 spillere var i sving denne dagen og vi takker samtlige for flott sportsånd, alle bidro til at dette ble en kjempehyggelig og innholdsrik bordfotballdag i Kragerø. Vi gleder oss allerede til neste turnering!

** Mange lurte på hvor man får kjøpt lag og utstyr. Vi som har handlet litt i nyere tid anbefaler følgende steder: Mysubbuteo, Subbuteoworld, Tcha four (på Facebook) og Astrobase..
** Resultater fra turneringen her. Fotoalbum fra LC / AC '19 her.

..
.

Uoffisielle kåringer LC / AC ‘19:

Beste forsvarsspill: Brekke
Beste skuldertakling: Aabøe
Flest tverrliggerskudd: J.H. Bergane
Beste keeper: Brekke
Beste comeback: Hokholdt
Beste nybegynner: Aabøe
Beste treningskamp: Sinnasnekker’n mot Goldfinger
Mest spennende kamp: J.H. Bergane - Brekke
Tøffeste batalje: Aabøe - F. Ellefsen
Beste kioskjenter: Rikke, Juni og Celine
Fair play-prisen: Heimdal
Flest supportere: Odd (dessverre!)
Beste innebandyspiller: Hokholdt
Beste vitser: Sørensen
Dårligste vitser: Sørensen
Simultanflikk er ikke lov lenger!: Comebackspillere fra 90-tallet
Mest brukte baser: Bodo baser aka Rex-C (3 lag i aksjon)
Hadde ballen i 5 minutter: F. Ellefsen
Beste kniv: Aabøe
Tiki-taka prisen: Schjølberg
Beste innkast: Grorud
Beste feiring: Hokholdt
Beste primus motor: F. Ellefsen
Beste skuddfinger: J.H. Bergane
Best låt: The Undertones - My Perfect Cousin -> Link
Beste multitasking: Eikeland (kombinerte jobb, lufting av hund og spilling mer eller mindre samtidig)
Beste bassist: Schulze
Den gule gruppen: AC ’19 gruppe A - alle spilte med gule baser!
Mest fornøyd med premieutdelingen: Hokholdt
Spillere som dessverre måtte kaste inn håndkleet før avspark: Thoralf, Eddy, Per Simen og Anders B.
Verste skade: Sørensen (brakk utekeeperen (som han hadde lånt))
Beste president: Flaaten Fredriksen
Beste dommer: Eikeland

..
.

← Tilbake


Skriv en kommentar 

 

 

 Kommentarer (0)

Site Powered by Sniggabo CMS v. 3.4
Tekst/bilder © Norges Bordfotball Forbund 2003 - 2023